Officieel: Nieuwe 'Indiana Jones' vecht tegen nazi's in 1969

Officieel: Nieuwe 'Indiana Jones' vecht tegen nazi's in 1969

De avonturier gaat terug in de tijd.

De afgelopen tijd waren er al heel wat geruchten over het volgend jaar te verschijnen Indiana Jones 5. De film zou terug in de tijd gaan en er zouden nazi's in de film te zien zijn. Nu zijn die geruchten officieel bevestigd.

Vandaag zagen we op FilmTotaal al een eerste foto van Mads Mikkelsen als het nazi-personage Voller. Deze verscheen in het magazine Empire en daarin werd ook een korte toelichting gegeven op het plot, of in ieder geval een deel daarvan.

Terug naar 1969 met nazi's
De film gaat namelijk terug naar 1969 en gebruikt - ondanks dat WO2 al is afgelopen - nazi's als de voornaamste schurken. De film speelt zich af gedurende de befaamde 'ruimterace'. Dit is wat schrijver Jez Butterworth zegt over het plot:

"Het simpele feit is dat het maanlandingsprogramma wordt gerund door een groep ex-nazi's. Hoe 'ex' ze zijn is de vraag. En dat belandt in Indy's schoot."

De film heeft nog geen titel en ongeveer een jaar geleden verscheen nog het gerucht dat de film de titel Indiana Jones and the Eye of Apollo zou krijgen.

Zomer 2023 in de bioscoop
Naast Harrison Ford en Mikkelsen hebben ook onder meer Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson, Toby Jones en Antonio Banderas rollen in de film. Op 30 juni debuteert Indy 5 wereldwijd in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair