De 10 beste quotes in 'Die Hard' over de kerstdagen

De 10 beste quotes in 'Die Hard' over de kerstdagen

Kerstmis vier je met Die Hard

Eén van de bekendste kerstfilms is Die Hard, of is het toch geen kerstfilm? Hoewel velen het geen officiële kerstfilm vinden, zijn er genoeg quotes over kerst in de film!

Nu kerst er weer aankomt zetten we ze allemaal voor je op een rijtje:

"Now I have a machine gun. Ho Ho Ho"
In Die Hard werd deze quote op het shirt gevonden van het slachtoffer met een kerstmuts op. John McClane (Bruce Willis) probeerde hiermee de andere slechteriken een waarschuwing te geven.



"Welcome to the part, pal!"
McClane gooit een lijk op de motorkap van de auto van sergeant Al Powell als hij erin slaagt om hem naar Nakatomi Plaza te halen. Terwijl hij het lijk gooide, sprak hij deze quote uit.



"It's Christmas! You could steal city hall!"
Deze uitspraak werd door een kind gedaan in een buurtwinkel als McClane voorkomt dat het kind in de winkel steelt. McClane komt er daarna achter dat Simon Gruber een spelletje met hem speelt en hem weg probeert te houden van de echte misdaad dat wordt gepleegd.



"Not a creature was stirring, except the four a**holes coming in the rear"
Deze uitspraak werd gedaan door één van de meeste belangrijke terroristen van Hans Gruber (Alan Rickman): Theo. Hij gaf zijn eigen twist aan de klassieke kerstpoëem.



"I got invited by the Christmas party by mistake. Who knew?"
In deze scène loopt McClane tegen Gruber aan terwijl hij door het gebouw wandelt. Gruber doet zich voor als een Amerikaanse werknemer die zich verstopt voor de terroristen. McClane vertelt per ongeluk al zijn persoonlijke informatie tegen de man en gebruikt daarna de quote.



"This is Christmas music!"
Deze quote is uitgesproken door Argyle als McClane in zijn limousine zit en vraagt of hij geen kerstmuziek heeft terwijl het liedje 'Christmas Music' speelt. Argyle reageert hierop met: "Dit is kerstmuziek!"



"Just once, I'd like a regular, normal Christmas!"
In het tweede deel van Die Hard kruipt McClane door een netwerk van ventilatieopeningen en probeert hij nog een keer terroristen tegen te houden en met een zucht roept hij deze quote uit.



"It's Christmas, Theo, it's the time of mircales, so be of good cheer."
Gruber plant een terroristische aanval rondom kerst en hij vraagt aan Theo of ze op schema liggen. Theo antwoordt hierop met 'nog één te gaan'. Gruber beantwoordt hem dan met deze quote.



"If this is their idea of Christmas, I gotta be here for New Year's!"
Argyle roept deze quote uit als alle overlevende samenkomen buiten de lobby van het gebouw en hij de McClane's uitnodigt in zijn limousine.



"Come out to the coast, we'll get together, have a few laughs"
McClane staat erom bekend dat hij droge grapjes maakt om zichzelf mentaal gezond te houden in de situaties waar hij elke keer in belandt. Deze quote zegt hij dan ook als hij klautert aan het plafond om enkele terroristen tegen te houden en dan herinnert hij zich de sarcastische kerstuitnodiging die hem daar bracht.



NieuwsFilm

meest populair