Marvel heeft David Harbour geholpen om zijn 'Hellboy' te vergeten

Marvel heeft David Harbour geholpen om zijn 'Hellboy' te vergeten

Black Widow's Red Guardian maakte alles weer goed.

Stranger Things-acteur David Harbour vertelt hoe het spelen van Red Guardian hem heeft geholpen om over zijn rol als Hellboy te komen. De rol van de Marvel-antiheld heeft veel goedgemaakt.

In 2019 speelde Harbour het titelpersonage in Hellboy, een comicbookfilm die erg slecht werd ontvangen. Hellboy haalde op Rotten Tomatoes een erg matige score van maar 17 procent.

Marvel-rol heeft geholpen
Alles veranderde in zijn voordeel toen Black Widow uitkwam in 2021. Zijn rol als Alexei, ofwel Red Guardian, werd een fan favorite. De film scoorde een 79 procent op Rotten Tomatoes. Een hele verbetering dus.

"Red Guardian diende als een smaakmaker"
In een interview met The Hollywood Reporter gaf Harbour toe dat het succes van Black Widow heeft geholpen om de mislukking van Hellboy te verwerken.

"Red Guardian diende als een smaakmaker. Het leven is een aaneenschakeling van mislukkingen en successen, die je allebei bijblijven, maar de mislukkingen, voornamelijk, nestelen zich diep in je kern en blijven daar voor altijd. Dus Red Guardian was zeker een positieve vernieuwing."

Nog genoeg kansen
Gelukkig voor Harbour zullen er nog genoeg kansen zijn voor Red Guardian. Samen met Yelena Belova-actrice Florence Pugh zal Harbour verschijnen in Thunderbolts, een van de Phase Five-films van Marvel.

NieuwsFilm

meest populair