Deze derde 'Captain America'-film werd afgekeurd door Marvel-baas Kevin Feige

Deze derde 'Captain America'-film werd afgekeurd door Marvel-baas Kevin Feige

'Civil War' was eerst helemaal niet de bedoeling.

De derde Captain America film, Civil War, had er wel eens heel anders uit kunnen zien als het oorspronkelijke idee niet werd geschrapt door Kevin Feige.

Een hele andere film
In een interview met The Direct sprak Marvel Producer Nate Moore kort over de derde Captain America-film en onthulde dat het idee van Civil War eerst helemaal niet de bedoeling was.

"... Dus we waren Captain America 3 aan het ontwikkelen en het ging erg goed. Winter Soldier werkte, mensen waren terug en we spraken over een film. We wisten dat we de Winter Soldier-verhaallijn moesten oplossen. We bouwden de film rond de Madbomb, die ervoor zorgt dat normale mensen met elkaar gaan vechten."

Moore vervolgde:"Het was cool, het was geaard, maar Feige had zoiets van, 'Weet je, ik denk dat we Civil War moeten proberen te doen.' En ik zei: 'Kevin, we hebben nog niet de helft van wat er in Civil War zit."

Grote invloed op MCU
Er is uiteindelijk dus toch gekozen om Civil War te maken en dat heeft goed uitgepakt. De film scoorde namelijk een 90 procent op Rotten Tomatoes en zette met zijn plot veel belangrijke verhaallijnen voort in het MCU. Denk aan Black Widow en Endgame.

NieuwsFilm

meest populair