Harrison Ford wordt 25 jaar jonger in 'Indiana Jones 5'

Harrison Ford wordt 25 jaar jonger in 'Indiana Jones 5'

De acteur is nu 80 en gaat terug naar 1969.

Het wachten op de eerste trailer voor Indiana Jones 5 zal nu niet lang meer duren. De film verschijnt volgend jaar juni in de bioscopen en met het snel te verschijnen Avatar: The Way of Water heeft Disney een uitstekende film om de grote zomerrelease te promoten.

In deel vijf heeft Harrison Ford uiteraard weer de titelrol. De makers hadden wel een uitdaging, aangezien de nu 80-jarige Ford duidelijk minder flexibel is dan de Ford uit de jaren 80 toen de originele trilogie verscheen, en er ook ouder uitziet.

"Ik wilde de kans pakken om een soort oude George-en-Steven-film te maken om het publiek een adrenalinekick te geven," gaf regisseur James Mangold aan in gesprek met Empire. Uiteraard verwijst hij naar George Lucas en Steven Spielberg.

Een jonge Indy nodig
De film speelt zich af in 1969 en gaat in de openingsscène terug naar 1944, wat zes jaar na de avonturen in Indiana Jones and the Last Crusade (1989) is die zich voornamelijk afspeelt in 1938.

In die scène zien we onder meer een kasteel dat wemelt van de nazi's die te maken krijgen met de Indy van Ford. Hij is zo'n 25 jaar jonger gemaakt met de digitale verjongingstechnologie van ILM.

"We droppen je in een avontuur, iets waar Indy naar op zoek is, en je hebt meteen het gevoel: 'Ik zit in een Indiana Jones-film'," zei producent Kathleen Kennedy in het magazine.

Digitale verjongingstechnologie
Ford blijkt onder de indruk van de visuele effecten om hem jong te maken in die scène. "Dit is de eerste keer dat ik en ik het ook geloof. Het is een beetje griezelig. Ik denk niet dat ik wil weten hoe het werkt, maar het werkt," aldus de acteur.

"Het zorgt er overigens niet voor dat ik weer jong wil zijn. Ik ben blij dat ik mijn leeftijd heb verdiend," voegde Ford toe.





NieuwsFilm

meest populair