Waargebeurd drama is één van de grootste flops uit de filmgeschiedenis

De box-office wil niet meewerken...

Arjen Rooseboom 22 november 2022 22:30 in Algemeen
Ondanks de lovende recensies en kritieken die Universal Pictures ontvangt met hun waargebeurde drama She Said, zijn de cijfers, bijna één week na de Amerikaanse release, schrikbarend laag.

De film, die het schandaal rondom 'Hollywood'-producent Harvey Weinstein beschrijft van waaruit de #metoo-beweging ontstond, nam het op tegen een aantal stevige concurrenten, waaronder Marvel.

In het openingsweekend verdiende She Said slechts $2,2 miljoen dollar. Hiermee is het in één klap de slechtste studiorelease uit de filmgeschiedenis. Ondanks de solidariteit die miljoenen vrouwen toentertijd toonden, is die steun niet omgezet in bioscoopbezoek.

Te recent om van "historische" gebeurtenis te spreken
Waarschijnlijk wil het publiek met de feestdagen in aantocht niet naar realisme kijken over heldinnen die worstelen, zo bewezen ook al eerdere geflopte titels die de afgelopen maanden zijn uitgekomen.

Tevens is de steun rond #metoo afgenomen omdat controversiële claims, zoals in het wereldberoemde proces tussen Johnny Depp en Amber Heard, veel mensen deed twijfelen of elk slachtoffer wel geloofd moest worden.NieuwsFilm