Wanneer verschijnt 'Black Panther: Wakanda Forever' eigenlijk op Disney+?

Wanneer verschijnt 'Black Panther: Wakanda Forever' eigenlijk op Disney+?

De film is in de bioscopen al een succes.

Black Panther: Wakanda Forever valt sinds twee weken te zien in de bioscoopzalen. De film van regisseur Ryan Coogler heeft momenteel een indrukwekkende 500 miljoen dollar opgehaald in de wereldwijde Box Office. Maar wanneer kunnen wij hem eigenlijk streamen?

Vroeger duurde het zeker 3 of 4 maanden na de bioscooprelease tot de DVD-release kwam. Het streaming-tijdperk heeft dit proces enigszins versneld, al verschilt dit enorm per studio.

Warner Bros. brengt bijvoorbeeld al hun films 35 dagen na release uit op HBO Max (tot grote onvrede van regisseurs als Christopher Nolan en Steven Spielberg).

Disney+
Aangezien Black Panther: Wakanda Forever onderdeel uitmaakt van het MCU is het logisch dat de film in de toekomst exclusief te streamen is op Disney+.

De minimum tijd tussen de bioscooprelease en een release op de streamingdienst betreft ook 45 dagen. Toch lijkt het erop dat de mensen iets langer moeten wachten, aldus media outlet Deadline.

Avatar 2
Mocht Disney inderdaad de 45 dagen-regel aanhouden, dan zou Black Panther: Wakanda Forever de dag na kerst uitkomen. Gezien de aankomende release van Avatar: The Way of Water lijkt het er echter op dat Disney zoveel mogelijk aan de Box Office wil verdienen met Black Panther door de kerstvakantie heen.

De kaskraker zal ergens begin 2023 een release krijgen op Disney+, het is echter afwachten op bevestiging vanuit de filmstudio.

Bekijk de trailer voor Black Panther: Wakanda Forever hieronder:



NieuwsFilm

meest populair