Zo rijk is regisseur Michael Mann van 'Heat' en 'The Last of the Mohicans'

En 'Miami Vice'!

Vera 23 november 2022 14:44 in Celebrity
De 79-jarige Michael Mann heeft als regisseur, producer en scenarioschrijver aardig wat klassiekers op zijn naam staan. Denk aan films als Heat en The Last of the Mohicans.

Toch staat hij nog regelmatig op de filmset. Voor het geld hoeft hij allang niet meer te werken. Zijn netto waarde wordt op 90 miljoen Amerikaanse dollars geschat. Zijn naam is verbonden aan misdaaddrama's, belangrijke documentaires en iconische series.

Hoe het begon
Michael Mann is geboren in Chicago en studeerde Engelse literatuur. Toen hij een film van Stanley Kubrick zag, werd hij verliefd op de filmindustrie. Na het afronden van zijn literatuurstudie in Amerika startte hij zijn studie bij de London Film School in Groot-Brittannië.

Hij pakte daar rond 1967 gelijk het filmen van reclamefilmpjes op en filmde een tv-documentaire van de protesten in 1968 in Parijs. Met de opgedane ervaring filmde hij zijn eerste korte film Jaunpuri en won meteen een prijs op het filmfestival in Cannes in 1970.

Hoe het verder ging
Terug in de Verenigde Staten startte hij met verschillende tv-films en documentaires. Ook schreef hij een aantal episodes van Starsky and Hutch en startte aan Miami Vice. In 1979 zorgde de film The Jericho Mile voor belangrijk succes in de filmwereld met verschillende belangrijke awards.

Michael Mann was verantwoordelijk voor het ontstaan van de seriemoordenaar Hannibal Lecter met zijn film Manhunter in 1986. De meest iconische films van hem zijn misschien wel The Last of the Mohicans over de oorlog tussen de Fransen en de Indianen en Heat over het kat-en-muis spel tussen een detective en een dief.

Hoe het verder gaat
Maar laten wij ook belangrijke films als Ali, Collateral en Public Enemies niet vergeten. En daarnaast vond Michael Mann tijd om commercials van merken als Mercedes, Nike en Ferrari te filmen. Volgend jaar wordt zijn film Ferrari verwacht. Ook zijn er plannen om aan een vervolg op Heat te werken.

Het privé-leven van Michael Mann is heerlijk stabiel. Hij is al 50 jaar samen met zijn echtgenote. Samen hebben zij 4 dochters, van wie in elk geval eentje (Ami) ook regisseert. Ook zijn meest belangrijke woning in Los Angeles heeft hij al jaren, want voor een waarde van 10 miljoen woon je toch prima?

Het artikel van Celebrity Networth met meer informatie staat hier. Een interview met Today met de 3 iconen Michael Mann, Al Pacino en Robert de Niro staat hieronder en op YouTube.NieuwsFilm