Leonardo Dicaprio gooide bijna zijn eigen glazen in voor 'Titanic'-rol

Wie weet hoe deze grote film er dan uit had gezien.

Brendan Mc Dade 24 november 2022 11:00 in Algemeen
Leonardo DiCaprio is bijna niet meer weg te denken uit de iconische Titanic film. Al we regisseur James Cameron mogen geloven was dat bijna anders geweest. Dit had allemaal te maken met het weigeren van een screentest.

Tot vandaag de dag is Titanic nog steeds een van de meest succesvolste films ooit. Dit meesterwerk staat nog altijd op plek drie van de meest opgeleverde films. Het is dus moeilijk voor te stellen dat er wel degelijk problemen waren in de opbouw naar deze film.

Negatieve sfeer
DiCaprio stond initieel dus totaal niet open voor het doen van een screentest. Toen Cameron erop wees dat dit noodzakelijk was, kreeg hij de acteur met veel moeite toch de set op.

In een interview met GQ geeft Cameron aan: "Hij komt binnen en zijn hele houding is negatief. Tot het moment dat ik 'actie' zei. Hij veranderde in Jack en Kate [Winslet] lichtte helemaal op en ze speelden de scène. Donkere wolken waren opengebroken en een zonnestraal kwam naar beneden en verlichtte Jack. Ik heb zoiets van: 'Oké. Hij is de man.'"

Iconische scène
Zo ontstond dus uiteindelijk ook de beroemde 'I'm the king of the world' scène. Voor de liefhebbers is die hieronder te zien.NieuwsFilm