'Kayne West deelde naaktfoto's van Kim Kardashian met personeel'

Oud-medewerkers van Yeezy komen met zeer verontrustende onthullingen.

FilmTotaal 24 november 2022 15:45 in Celebrity
Kayne West heeft de medewerkers van zijn schoenenmerk Yeezy jarenlang geïntimideerd en gemanipuleerd. Dat schrijven tientallen oud-medewerkers in een open brief die door Rolling Stone is gepubliceerd. West zou met name voor vrouwelijk personeel een zeer onveilige werkomgeving hebben gecreëerd.

De briefschrijvers richten hun brief aan de nieuwe baas van Adidas. Dat sportmerk werkte sinds 2013 samen met West, maar verbrak vorige maand zijn banden met de rapper wegens diens recente antisemitische uitspraken.

De omstandigheden die de schrijvers in hun brief schetsen, zijn zeer verontrustend. "Kayne ging vaak alleen tekeer tegen de aanwezige vrouwen en schoffeerde hen daarbij flink. Ook vond hij het nodig om wrede seksuele opmerkingen te maken in zijn feedback op de ontwerpen".

Intieme beelden
Ook zou West tijdens vergaderingen porno hebben vertoond (iets wat hij nodig zou hebben om zijn focus te bewaren). De doorgedraaide rapper ging zelfs nog verder dan dat en deelde zelfs intieme foto's en video's van zijn ex-vrouw Kim Kardashian en zichzelf. Te walgelijk voor woorden.

Volgens de briefschrijvers zou het management van Adidas zulk intimiderend gedrag nooit mogen tolleren. Zij roepen dan ook op om actie te ondernemen zodat andere mensen hier nooit meer het slachtoffer van zullen worden.

Beide partijen wilden niet reageren op de onthullingen van Rolling Stone.

NieuwsFilm