De rare titel van de 'Mission: Impossible'-tweeluik eindelijk uitgelegd

Regisseur Christopher McQuarrie legt de titel uit.

Frank Vermeij 24 november 2022 16:27 in Algemeen
De Mission: Impossible-filmreeks gaat binnenkort ten einde komen met het tweeluik Dead Reckoning Part One & Part Two. Maar wat betekent deze titel nu precies? Regisseur Christopher McQuarrie legt het uit.

De regisseur vertelde het volgende over de titel in een interview met Empire Magazine:

"Er komen veel dingen naar voren uit het verleden van Ethan. Dead Reckoning is een navigatieterm. Het betekent dat je een pad kiest die alleen gebaseerd is op je laatst bekende positie en dat wordt niet alleen voor Ethan, maar ook voor verschillende personages de metafoor."

Nieuwe cast
Een van de personen uit het verleden van Ethan Hunt die we kunnen verwachten is Henry Czerny als Eugene Kittridge, die we voor het laatst zagen in de originele film uit 1996. Daarnaast hebben een hoop nieuwe gezichten zich toegevoegd aan de cast.

Denk maar aan Hayley Atwell (Captain America: The First Avenger), Esai Morales (Ozark), Pom Klementieff (Guardians of the Galaxy: Volume 2) en Indira Varma (Game of Thrones)

Het eerste deel van het tweeluik is vanaf 12 juli 2023 te zien in de Nederlandse bioscopen. Dead Reckoning Part Two komt al 11 maanden na Part One uit, namelijk op 26 juni 2024, en is voorlopig dus de laatste Mission: Impossible-film.NieuwsFilm