Nieuwe foto 'Creed 3' onthult complexe band tussen de 2 vechtjassen

Dit belooft een stuk verder te gaan dan alleen een potje boksen.

Jan-Peter Rook 25 november 2022 12:22 in Algemeen
Het duurt nog een paar maanden voordat Creed III uitkomt, maar we krijgen nu alvast een idee van de complexe band tussen hoofdrolspeler Adonis (Michael B. Jordan) en Damian (Jonathan Majors). De nieuwe afbeelding hieronder is veelzeggend.

Jordan blies de Rocky-franchise in 2015 nieuw leven in als Adonis Creed, de zoon van Apollo. Voor dit derde avontuur nam Jordan zelf plaats in de regisseursstoel, dus het wordt een nog persoonlijkere film voor hem.

Complexe band
Majors speelt de slechterik in Creed III. Zijn personage Damian koestert namelijk nogal wat wrok en daardoor ga je slechte dingen doen. Maar nu blijkt dat de verstandhouding tussen hem en Adonis wel een stukje complexer is dan enkel haantjesgedrag binnen en buiten de ring.

In de eerste trailer was al te zien dat Adonis en Damian vroeger vrienden waren. Laatstgenoemde heeft echter lang in de gevangenis gezeten en de enorme verschillen tussen hun levens zijn zo klaar als een klontje. Hun vriendschap bloeit weer op, maar dit gaat niet lang goed.

Intens en authentiek
Regisseur en ster Jordan omschrijft Damian als "een geaard personage dat van nature slecht is, maar wel oprechte emoties heeft. Damian heeft een intensiteit en authenticiteit die we nog niet eerder gezien hebben."

Creed III debuteert op 2 maart 2023 in de Nederlandse bioscoopzalen.
NieuwsFilm