Creed III (2023)

Rocky wordt gemist in dit vervolg vol onbenutte kansen.
play

7,1 details

  • 116 Min
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

Nadat hij de bokswereld heeft gedomineerd, is het Adonis Creed zowel in zijn carrière als in zijn gezinsleven voor de wind gegaan. Wanneer jeugdvriend en voormalig bokstalent Damian (Jonathan Majors) weer opduikt na een lange gevangenisstraf, wil die graag bewijzen dat hij een kans verdient in de ring. De confrontatie tussen de voormalige vrienden is meer dan alleen een bokspartij. Om de rekening te vereffenen moet Adonis zijn toekomst op het spel zetten om het op te nemen tegen Damian, een bokser die niets te verliezen heeft.

Regie
Michael B. Jordan
Cast
Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Jonathan Majors, Phylicia Rashad, Wood Harris, Florian Munteanu, Jacob 'Stitch' Duran, Tony Bellew, Selenis Leyva, Michelle Davidson, Patrice Harris, Eric Daniel Stumpp, Spence Moore II, Mila Davis-Kent, Julia Llamas, Thaddeus J. Mixson, Leah Haile, Jessica McCaskill, Canelo Álvarez, Jose Benavidez, Bobby Hernandez, Ann Najjar, Yahya McClain, Terence Crawford.
Release
01.03.2023
Release NL
02.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael B. Jordan | Scenario: Zach Baylin, Keenan Coogler | Cast: Michael B. Jordan (Adonis Creed), Jonathan Majors (Damian Anderson), Tessa Thompson (Bianca Creed), Phylicia Rashad (Mary-Anne Creed), Mila Davis-Kent (Amara Creed), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2023

Eind 2015 maakten Star Wars: The Force Awakens en Creed het grote publiek vertrouwd met wat men sindsdien de 'legacysequel' is gaan noemen: een vervolgdeel in een al langer lopende filmreeks waarin een nieuwe generatie het stokje overneemt van de helden van weleer, die in dat proces doorgaans fungeren als mentor. Daarbij moeten de nieuwe personages zich niet alleen binnen de wereld van de film bewijzen als een vaardige opvolger van de voormalige hoofdpersonages, maar ook daarbuiten. Is de kijker bereid zijn vertrouwde personage(s) vaarwel te zeggen en vanaf nu deze nieuwe hoofdpersoon te volgen?

In de recente Star Wars-trilogie werd de mentorrol achtereenvolgens vervuld door Han Solo, Luke Skywalker en Leia Organa, die alle drie in zekere mate de nieuwe hoofdpersoon Rey op haar pad hielpen. Maar zoals gebruikelijk bij mentoren is hun rol na enige tijd uitgespeeld en dus viel in ieder nieuw deel een van deze oudgedienden weg, waardoor Rey er aan het einde van de trilogie praktisch alleen voor stond.

videotrailers & clips

alle artikelen (44)

Creed III Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Creed III

acties