Quentin Tarantino geeft duidelijke reden waarom hij nog maar één enkele film maakt

De regisseur wil stoppen wanneer hij nog op het top van zijn kunnen is.

Wouter Drummen 25 november 2022 20:30 in Algemeen
De legendarische regisseur Quentin Tarantino heeft eigenlijk alleen maar topfilms gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan zijn eerste iconische films, Reservoir Dogs en Pulp Fiction, maar ook recenter werk als Inglorious Basterds en The Hateful Eight. Helaas maakt hij nog maar een enkele film. Hier laat Tarantino zich nu weer eens over uit.

Als je een beetje het filmnieuws in de gaten houdt, dan weet je waarschijnlijk wel dat de regisseur maar 10 films wil maken. Dit zegt hij al een behoorlijk lange tijd. Hoewel zijn fans hopen dat hij zich nog zal bedenken, lijkt die kans uitermate klein.

Reactie
Tijdens een recent interview laat Tarantino weten waarom hij gaat stoppen: "Ik heb alles gedaan dat ik wilde doen. Ik heb een geweldige carrière gehad. Ik heb enorm veel geluk gehad en ik mag mezelf gelukkig prijzen. Ik had er in het begin geen enkel idee van dat zoveel mensen zouden genieten van mijn films".

"Ik heb het gemaakt als regisseur en hoewel ik nu misschien op het top van mijn kunnen ben, wil ik daar ook blijven. Ik wil stoppen wanneer een Quentin Tarantino-film nog echt iets betekent. Ik wil mensen niet horen zeggen: "Vroeger was Tarantino een geweldige regisseur. Hij was gepassioneerd, en grappig. Ik had zelfs een poster van hem! Maar hij is nu een oude man en hij bakt er niks meer van. Het is niet meer hetzelfde"".

Begrijpelijk
Hoewel het doodzonde is dat de regisseur er dus mee gaat stoppen na zijn volgende project, is het wel te begrijpen. Zijn laatste film, Once Upon a Time in Hollywood, was een groot succes (en in de ogen van Tarantino zelfs zijn allerbeste werk). Als hij nog een topfilm maakt, heeft hij hierna niks meer te bewijzen.

Bekijk het volledige interview met Tarantino hieronder.NieuwsFilm