Nieuwste Netflix-blockbuster is in één klap zijn succesvolste bioscoopfilm

Ondanks dat hij maar in een paar theatertjes draait...

Arjen Rooseboom 29 november 2022 22:30 in Algemeen
Hoewel het vervolg op Knives Out, getiteld Glass Onion, exlusief voor Netflix is gemaakt en vanaf eind december op de streamingdienst is te bekijken, kreeg hij ook een beperkte bioscooprelease.

Dit werd opzettelijk gedaan met het afgelopen Thanksgiving-weekend in aantocht en met groot succes, want de sequel wist in slechts 638 bioscopen een recordomzet van $15 miljoen dollar te verdienen.

Dit is tot op heden de hoogste openingsscore ooit voor een Netflix-titel. Ter vergelijking, Red Notice haalde vorig jaar maar $1,5 miljoen dollar op (maar was uiteraard een knaller op de streamingdienst zelf).

Eerder gelukt
Doorgaans streeft Netflix alleen naar theatrale releases voor films die in beeld kunnen komen bij de Oscars waarvoor dit verplicht is. In het verleden slaagde bijvoorbeeld Roma van Alfonso Cuarón daarin (Academy Award voor 'Beste Buitenlandse Film', 'Beste Regisseur' en 'Beste Cinematografie').

Er zijn natuurlijk verschillende factoren te noemen die eraan hebben bijgedragen dat Glass Onion de vloek lijkt te hebben verbroken. De met sterren bezaaide cast en het feit dat het origineel ook een enorme hit was.NieuwsFilm