Amazon gaat elk jaar gigantisch bedrag pompen in bioscoopfilms

Niet alleen maar streaming, ook veel films in de cinema's.

Wouter Drummen 26 november 2022 12:56 in Algemeen
Menig bioscoopliefhebber vraagt zich wel vaker af of alle streamingdiensten vandaag de dag wel goed zijn voor de cinema's. Bioscopen hebben het vaak lastig, maar streaminggiganten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime blijven alsmaar groeien. Toch wil laatstgenoemde nu ook een steentje 'bijdragen'.

Amazon is namelijk van plan elk jaar 1 miljard dollar te investeren in bioscoopfilms. De gigantische studio wil dan ook maar liefst elk jaar tussen de 12 en 15 films uitbrengen voor 'het grote scherm'.

Goed nieuws
Dit lijkt zeker goed nieuws. Hoewel niet iedereen een fan is van Amazon, kan het niet ontkend worden dat ze vaak topfilms hebben uitgebracht zoals o.a. Manchester by the Sea, The Big Sick en Sound of Metal.

Ondanks het feit dat Amazon Prime even nodig had om op gang te komen, werden de bovenstaande films erg sterk onthaald. Nu hebben ze de smaak goed te pakken en brengen ze wel vaker blockbusters uit zoals o.a. The Tomorrow War en Without Remorse.

Behoorlijke investering
Als Amazon voor 1 miljard dollar per jaar gaat uitgeven aan films, dan komen ze in de buurt van andere bekende studio's (qua uitgave) zoals Paramount en Universal. Amazon schijnt ook grootste plannen te hebben met de James Bond-franchise. Eerder dit jaar slokte het bedrijf van Jeff Bezos MGM op, de studio achter de de films, voor zo'n 8,5 miljard dollar.

Het feit dat Amazon bereid is zoveel uit te gaan geven aan bioscoopfilms is natuurlijk een goed teken voor de toekomst van James Bond. Andere grote projecten zullen ongetwijfeld volgen.

NieuwsFilm