Dit zijn alle grote namen in de nieuwe film van Christopher Nolan

Dit zijn alle grote namen in de nieuwe film van Christopher Nolan

"Now I am become Death, the destroyer of worlds."

De nieuwe Amerikaanse film Oppenheimer heeft veel bekende gezichten in zijn film, waaronder de hoofdrolspeler Cillian Murphy.

De film van Christopher Nolan gaat over de Amerikaanse theoretische fysicus J. Robert Oppenheimer die de atoombom in de tweede wereld heeft uitgevonden. Hieronder een overzicht van de vele grote namen in de film inclusief hun rollen.


Cillian Murphy - J. Robert Oppenheimer
J. Robert Oppenheimer wordt gespeeld door Murphy en dit is de eerste keer dat hij de hoofdrol krijgt in een film van Noland. Zijn rol als Robert Oppenheimer ziet Murphy als een tegenovergestelde personage van zijn personage in Peaky Blinders.

Emily Blunt - Katherine Oppenheimer
In Oppenheimer is ook Emily Blunt te zien. Zij neemt de rol van de vrouw van Robert Oppenheimer op zich: Katherine Oppenheimer, ook wel bekend als Kitty Oppenheimer.

Dylan Arnold - Frank Oppenheimer
Frank Oppenheimer wordt gespeeld door Dylan Arnold. Frank is het kleine broertje van Robert en was een hoogleraar natuurkunde. Arnold is vooral bekend van zijn personage in de Netflix-serie You.

Jackie Oppenheimer
Emma Dumont (The Gifted) speelt Jackie Oppenheimer, de schoonzus van Robert, aangezien ze getrouwd is met zijn kleine broertje Frank.

Matt Damon - Leslie Groves
Groves was in 1942 aangesteld als leider van het Manhattan Project en was verantwoordelijk voor de bouw van het Pentagon. Groves wordt gespeeld door Matt Damon.

Robert Downey Jr. - Lewis Strauss
Robert Downey Jr. (Iron Man) speelt Lewis Strauss, een marineofficier die twee termijnen diende in de Unied States of Atomic Energy Comission.

Florence Pugh - Jean Tatlock
Little Women-actrice Florence Pugh speelt de rol van Tatlock in de film van Nolan. Tatlock had een romantische relatie met Robert en is ook nog is een psychiater.

Gustaf Skarsgard - Hans Bethe
Vikings-ster Gustaf Skarsgard portretteert Hans Benthe, een wetenschapper die in 1967 een Nobelprijs won voor zijn werk aan de stellaire nucelosynthese.

Overige rollen in Oppenheimer
Andere rollen komen van Devon Bostick als Seth Neddermeyer, Danny Defarri als Enrico Fermi, Gary Oldman als Harry Truman, Alden Enhrenreich als Richard Feynman, Josh Pek als Kenneth Balmbridge en Michael Angarano als Robert Serber.

Hieronder de live trailer en midden 2023 moet Oppenheimer verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair