Johnny Depp krijgt onverwacht meer steun: 'Cancelcultuur is op het hysterische af'

Johnny Depp krijgt onverwacht meer steun: 'Cancelcultuur is op het hysterische af'

Miljoenen mensen hebben privé iets

Helena Bonham-Carter uit films als Enola Holmes 2 en Harry Potter kent veel mensen in de filmindustrie persoonlijk. In een nieuw interview met Sunday Times vertelt zij dat zij de cancel-cultuur haat.

Ze is erg uitgesproken als zij zegt: "Verban je een genie vanwege seksuele praktijken? Je zou miljoenen mensen kunnen annuleren, als je goed kijkt naar hun privéleven. Je kunt geen mensen verbannen. Ik haat de cancel-cultuur. Het wordt allemaal op het hysterische af. Er is een soort heksenjacht gaande en er is een gebrek aan begrip."

Heksenjacht
De 56-jarige actrice heeft gewerkt met mensen als Harvey Weinstein, Woody Allen en Kevin Spacey, te midden van #metoo beschuldigingen. Zij besprak de heksenjacht op Johnny Depp en J.K. Rowling, die zij persoonlijk kent. Daarnaast is Johnny Depp peetvader van haar beide kinderen die zij deelt met haar ex-man Jim Burton.

Jim Burton, Johnny Depp en Helena Bonham-Carter werkten aan een aantal films samen, zoals Sweeney Todd. Volgens Helena is Johnny Depp diep gegaan om zijn naam gerechtvaardigd te krijgen met de publiekelijke rechtszaak tegen zijn ex Amber Heard.

Trend
De beschuldigingen richting Johnny vond zij niet waar klinken: "Er is iets ouderwets netjes aan de manieren van Johnny. Het probleem met de #metoo beweging was dat Amber dacht op de trend mee te kunnen liften."

Ook vindt zij het afschuwelijk dat J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken, alleen wordt afgerekend op haar statement over 'alleen voor vrouwen is ook alleen voor vrouwen' door haar invloedrijke status. "Het oordelen van mensen wordt erg extreem. Zij heeft recht op haar mening, want zij had te maken met misbruik. Iedereen draagt een eigen trauma mee en vormt op basis daarvan een mening. Daar dien je respect voor te hebben."

Het artikel in de Daily Mail staat hier. Een stukje van wat Millie Bobby Brown vindt van samenwerken met Helena Bonham Carter aan Enola Holmes staat bij The Things hieronder en op YouTube.



NieuwsFilm

meest populair