Ook acteur uit Netflix-serie 'The Crown' pleit voor genderneutrale awards

De discussie hierover is al langer gaande.

The Crown-acteur Emma Corrin roept awardshows op om alle acteerprijzen genderneutraal te maken. Volgens de Britse ster zijn categorieën die onderscheid maken tussen mannen en vrouwen niet meer van deze tijd.

"Ik hoop op een toekomst waarin alle acteerprijzen genderneutraal zijn", vertelt Corrin in een interview met BBC News. "Ik denk dat de huidige categorieën niet inclusief genoeg zijn".

Erkenning
Corrin, die zelf non-binair is en genderneutrale voornaamwoorden gebruikt, meent dat het belangrijk is dat elke acteur zich erkend en vertegenwoordigd kan voelen.

"Het is voor mijn persoonlijk moeilijk om in mijn hoofd te rechtvaardigen dat ik non-binair ben en alsnog word genomineerd in categorieën voor vrouwen", licht hen toe. "Het lijkt me onnodig om specifiek te benoemen dat iemand is genomineerd voor een vrouwelijke of mannelijke rol".

In 2021 won Corrin zowel een Golden Globe als de Critics' Choice Television Award voor Beste Actrice voor hun vertolking van prinses Diana in The Crown. Destijds gebruikte Corrin nog vrouwelijke voornaamwoorden. In april 2021 maakte Corrin bekend non-binair te zijn.



NieuwsFilm

meest populair