Deze duistere komedie blijft een échte 'guilty pleasure'

Een geweldige cultfilm met Winona Ryder en Christian Slater!

Heathers uit 1989 moet een van de grimmigste highschoolkomedies ooit gemaakt zijn. De film is de afgelopen decennia uitgegroeid tot ware cultfilm en blijft voor veel fans een absolute 'guilty pleasure'.

In de film heeft Veronica (Winona Ryder) samen met drie andere krengen - alle drie genaamd Heather - de macht in handen op haar middelbare school. Het probleem is alleen dat Veronica haar 'vriendinnen' totaal niet mag en last van haar geweten begint te krijgen vanwege alle gemene dingen die ze doen.

Haar leven verandert wanneer de nieuwe leerling J.D. (Christian Slater), een mysterieuze gozer, arriveert op school. De twee krijgen een relatie en besluiten samen een einde te maken aan de terreur van de Heathers. J.D. lijkt daarbij alleen geen grenzen te kennen voor de manier waarop ze dat doen.



Van flop naar top
Net als veel andere films die inmiddels een cultstatus hebben, was Heathers - geregisseerd door Michael Lehmann - destijds geen groot succes aan de bioscoopkassa's. Toch waren de recensies positief, met vooral complimenten voor de sterke zwarte humor en het spel van de hoofdrolspelers.

In 2010 verscheen er een musicalversie en deze heeft de populariteit van Heathers een enorme boost gegeven. Veel jonge fans hebben hierdoor de film ontdekt.



NieuwsFilm

meest populair