Samuel L. Jackson over Marvel-kritiek Quentin Tarantino: "Waar hebben we het over?"

Chadwick Boseman is Black Panther. Hij is de filmster.

Bram de Groot 30 november 2022 20:30 in Algemeen
Acteur Samuel L. Jackson is van heel wat franchises bekend. Denk maar aan zijn rol als Nicky Fury in de Marvel-films en als Mace Windu in de Star Wars-films. Maar je kent hem ook als onder meer Stephen, Jules, Ordell en Major Marquis Warren.

Deze personages speelde Jackson in films van Quentin Tarantino en de films van deze regisseur zijn duidelijk anders dan de grote franchises waarin Jackson veelvuldig te zien is. Nu heeft Jackson gereageerd op de opmerkingen van QT op de Marvel-films en -acteurs.

Waar hebben we het over?
"Er is een acteur voor nodig om die specifieke personages te spelen," is de reactie van Jackson op de opmerking van Tarantino dat de personages in het Marvel Cinematic Universe de filmsterren zijn en niet de acteurs die de rollen spelen. "Waar hebben we het over?"

"Het is voor mij overduidelijk dat de acteurs de filmsterren zijn. Chadwick Boseman is Black Panther. Dat kun je niet weerleggen, en hij is een filmster," vindt Jackson.

Tarantino zal zijn uitspraken ongetwijfeld nog een keer een-op-een uitleggen aan Jackson. Zie ze hieronder samen in 1994, ten tijden van Pulp Fiction.


Jackson is Nick Fury al sinds 2008
Jackson speelt al sinds 2008 het personage Nick Fury in het MCU en zal de rol binnenkort weer spelen in de serie Secret Invasion op Disney+.
NieuwsFilm