Veendam boycot HMG

Vanaf 1 juli is er in Veendam geen RTL4, RTL5 en Yorin meer te ontvangen. De kabelexploitant van Veendam, Stichting Kabelnet Veendam, heeft besloten deze zenders van Holland Media Groep niet meer door te geven.

De voorzitter van SKV, Jan Tillema, heeft laten weten het niet te aanvaarden dat HMG de jaarlijkse vergoeding wil verlagen van € 10.000 naar € 800 en op langere termijn geen vergoeding meer te geven.
"Dat is een ongehoord forse verlaging, en dat hebben we eerder ook al laten weten. Maar HMG weigert ons voldoende tegemoet te komen. Welnu, dan blijft ons niets anders over dan vanaf 1 juli geen programma's van de Holland Media Groep meer door te geven. Wij zijn niet van plan ons door het grootkapitaal de wet voor te laten schrijven", zo laat Tillema weten.

Dat dit leidt tot klachten onder de klanten van SKV verwerpt de voorzitter van de kabelexploitant. "We zijn een kleine, maar zelfstandige kabelexploitant in de provincie Groningen. Tevens zijn we er in geslaagd om veertig zenders voor een zeer laag maandbedrag door te geven in Veendam en omgeving. Dan denk ik dat onze kijkers er wel mee kunnen leven wanneer de drie zenders van HMG afvallen. Er blijven genoeg interessante zenders over."



NieuwsFilm

meest populair