Deze ijzersterke thriller knalt de Netflix Top 10 binnen

Knives Out als opwarmertje voor deel twee.

Bram de Groot 1 december 2022 22:30 in Algemeen
De Netflix Top 10 heeft waarschijnlijk snel een nieuwe nummer één. Op dit moment staat de kerstfilm The Noel Diary nog op de eerste stek, maar waarschijnlijk wordt de film van de eerste plek geduwd door de vermakelijke misdaadthriller Knives Out.

De film van regisseur Rian Johnson (Star Wars: The Last Jedi) wordt door de streamer omschreven als "geestig, gelikt" en "duister".

In de film nodigt detectiveschrijver Harlan Thrombey zijn familie uit voor zijn 85ste verjaardag. Het doel is ook om de op gespannen voet levende familie tot elkaar te brengen. De dag na zijn verjaardag wordt Harlan Thrombey echter dood aangetroffen. Detective Benoit Blanc onderzoekt de zaak en ziet iedereen als een verdachte.

Knives Out nu op #2 in de Netflix Top 10
"Moord in het landhuis met een wervelende cast! Heerlijke hommage aan Agatha Christie en haar moordverhalen," schreef Filmtotaal-recensent Arjan Welles in zijn recensie met vier sterren.

Er zijn rollen voor onder meer Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, LaKeith Stanfield, Katherine Langford, Jaeden Martell en Christopher Plummer.


De oplettende lezer heeft al door dat dit de voorloper is van het binnenkort te verschijnen vervolg Glass Onion: A Knives Out Mystery die op 23 december online komt. Knives Out kijk je nu hier op Netflix.NieuwsFilm