Deze 3 gloednieuwe series worden steengoed ontvangen op Netflix en Disney+

Een royaal drama, een langverwachte spin-off tussen de sterren en een mierzoete terugblik op je eerste vlam.

Mitchell van Vuren 1 december 2022 11:26 in Featured
Voor goede series weet je dat je bij Netflix terecht kan, maar Disney+ weet ook erg goed te scoren met deze langverwachte serie. De recensenten van SerieTotaal geven hun mening over drie van dergelijke recente series bij de streamingdiensten, die zeker de moeite van het kijken waard zijn!

Blood, Sex & Royalty | Netflix
Recensent Lydia van Vliet-Meeuwissen vindt het geslaagde kostuumdrama een interessant kijkje in de Europese koningshuizen van de zestiende eeuw met genoeg pit voor kijkers uit het heden. De serie kon rekenen op 4 sterren van haar.

Ze stelde: "Historisch gezien erg interessant en ergens heeft deze documentaireserie wel wat weg van de prachtige serie 'Die Kaiserin', die eerder dit jaar verscheen. De makers van 'Blood, Sex & Royalty' zijn erin geslaagd een stukje geschiedenis op een dusdanig pakkende manier te presenteren dat je als kijker volledig wordt meegenomen in het verhaal van Anna [Boleyn]."

Lees de rest van de recensie.

Andor | Disney+
Terence Shea vond dat de Rogue One-spinoff nog steeds goed in het universum ver, ver weg paste met een volwassen ondertoon. Een stuk minder buitenaardse wezens in dit deel van de Star Wars-franchise, maar nog steeds is het een visueel spektakel met een diepere laag. Het resultaat: 4 sterren.

Hij zei: "'Andor' laat vooral het duistere hart van het keizerrijk zien. Die 'verbintenis' die er moet zijn, die je bij tegenwerking het leven kosten. Het is een thema dat de laatste tijd wel vaker voorbijkomt en het is gebruikelijk dat sciencefiction een spiegel is voor de huidige maatschappij."

Lees de rest van de recensie.

First Love | Netflix
Voor romkomliefhebbers én Japanfanaten biedt deze romantische serie ruim voldoende van allebei. De ervaring van een eerste liefde wordt overvloedig verhaald in het mierzoete verhaal, vindt Jip Strijbos, maar soms ligt het er wat te dik bovenop.

Ze vertelde:"Het is even door de zoete koek heen bijten, maar dan ontstaat er een onderbouwd en mooi verhaal, dat helaas nét iets te lang blijft hangen. Houd voor de zekerheid de tissues maar bij de hand."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm