Dit had de 'Love Actually'-regisseur graag anders gezien in zijn film

Met zijn zelfreflecterende vermogen zit het wel goed.

Brendan Mc Dade 1 december 2022 11:45 in Algemeen
Love Actually wordt door velen als de perfecte kerstfilm omschreven. De combinatie van grote acteurs als Hugh Grant en Emma Thompson en het vermakelijke verhaal zou een ideale succesformule moeten zijn. Toch had regisseur Richard Curtis op één gebied liever anders gehandeld.

In een reünie-special van Love Actually op Amerikaanse tv-zender ABC werden er veel nieuwe dingen verteld. Zo werd Curtis gevraagd of hij of er scènes in de film waren die hem nu doen huiveren.

Diversiteit
Hier had de regisseur een duidelijk antwoord op: "Er zijn wel aspecten die ik nu anders zou willen. Gelukkig is de maatschappij ook aan het veranderen. Mijn film voelt op bepaalde momenten een beetje verouderd."

"Het gebrek aan diversiteit vind ik problematisch en dat aspect laat mij ook een beetje maf voelen." Het waren dan ook voornamelijk de liefdesrelaties tussen witte mensen die in de film gevolgd waren.

Tijdsframe
Dat neemt niets af van het feit dat dit werk nog steeds als iconische wordt beschouwd. In het tijdsframe waar deze film oorspronkelijk werd gemaakt stond diversiteit nog niet zo hoog op de agenda als nu. Zoals Curtis al aangeeft verandert de maatschappij continue en films zullen daar in mee moeten gaan.NieuwsFilm