Waardige acteur gevonden voor vertolking filmlegende Bruce Lee in biopic

Het heeft jaren geduurd om een geschikte acteur te vinden, maar de keus bleek doodsimpel te zijn.

Mitchell van Vuren 1 december 2022 13:51 in Algemeen
Eindelijk is er weer beweging gekomen in de geanticipeerde biopic over Bruce Lee; de man die martial arts naar Hollywood heeft gebracht. Regisseur Ang Lee heeft dan eindelijk een geschikte hoofdrolspeler gevonden, die de iconische vechter mag spelen. En dat is niemand anders dan Ang Lee's eigen zoon Mason Lee!

Volgens Deadline is de dochter van Bruce Lee, Shannon Lee, ook betrokken bij de film als producent. Naast Shannon Lee treden Ang Lee, Lawrence Grey, Ben Everard, en Brian Bell op als producenten van de film.

Voor de duidelijkheid, Mason Lee is niet de zoon van de overleden Bruce Lee. Mason Lee is het kind van Ang Lee en speelde onder andere al in The Hangover Part II in de rol van Teddy.

Het verfilmen van het leven van een legende
Ang Lee is een grote naam binnen de martialartsfilm en werd voornamelijk bekend binnen het genre door de hitfilm Crouching Tiger, Hidden Dragon uit 2000. Ang Lee zei over de aankomende film in een eerdere verklaring: "Bruce Lee, die noch volledig Amerikaans noch volledig Chinees was, was een brug tussen Oost en West, die de Chinese kungfu aan de wereld heeft geïntroduceerd."

Lee vervolgde: "Ik voel me verplicht het verhaal te vertellen van deze briljante, unieke man die ernaar verlangde erbij te horen, die een enorme kracht bezat met slechts een gewicht van 135 pond, en die door onvermoeibaar hard werk onmogelijke dromen tot werkelijkheid heeft gebracht."

Het project lag al erg lang stil, maar hopelijk kan er nu eindelijk vaart komen achter de film over het epische leven van Bruce Lee. Een releasedatum is nog niet ter sprake gekomen, maar de verwachting is dat er in 2024 iets klaar zal liggen.

NieuwsFilm