Fans totaal in extase na het zien van jonge Indiana Jones en John Rhys-Davies

Een nostalgische trailer die je onmogelijk kunt haten...

Arjen Rooseboom 2 december 2022 20:30 in Algemeen
Gisteren was daar dan eindelijk de eerste trailer voor Indiana Jones and the Dial of Destiny. Het verhaal speelt zich af in twee tijdperken met als gevolg dat hoofdrolspeler en franchisester Harrison Ford in bepaalde scènes moet verschijnen als jongere versie van zichzelf.


Hier komt de magie van CGI de-aging en deepfake om de hoek kijken. Een techniek waar steeds meer projecten op leunen. Het resultaat kan erg wisselvallig zijn, afhankelijk van de acteur en kwaliteit van het werk.

Tot dusverre lijkt het er echter op dat fans grondig onder de indruk zijn van wat de computertovenaars bij Industrial Light and Magic voor elkaar hebben gekregen. Geen slechte start van de PR-campagne dus.

Pas op als je de trailer probeert te ontwijken: SPOILERS!
Zie hieronder enkele screenshots waar men online niet over uitgesproken raakt. De ene gebruiker vindt dat regisseur James Mangold zichzelf heeft overtroffen (na eerder de jongere Hugh Jackman-kloon in Logan).

Anderen verwachten dat er een tijdperk aankomt waarin geen live acteurs meer nodig zijn of denken zeker te weten dat de shots niet eerder vertoonde scènes zijn uit de oudere delen tussen 1981-1989.
Een ander beeld wat met veel gejuich wordt ontvangen, is de onthulling van John Rhys-Davies' langverwachte terugkeer als het personage Sallah. Compleet weer met rode fez heeft hij een korte interactie met Indy.

De acteur ziet er na al die jaren nog redelijk goed uit en alles duidt erop dat zijn verschijning veel meer wordt dan slechts een korte cameo.NieuwsFilm