Deel 1: dit zijn de meest gepauzeerde filmfragmenten van 2010 t/m 2020!

Deel 1: dit zijn de meest gepauzeerde filmfragmenten van 2010 t/m 2020!

Ken jij ze allemaal?

Filmmakers verstoppen wel vaker echt iets heel subtiel in de film. Soms heb je niet eens door wat je nu precies ziet of wat er in beeld komt, waardoor je even terugspoelt en het beeld pauzeert (toch best wel handig om nog een Dvd-speler te hebben). Hieronder zie je de meest gepauzeerde filmomenten van 2010 t/m 2020!

1: Man of Steel
In 2013 was Henry Cavill voor de eerste keer te zien als Superman, maar toch lijk het erop dat we zijn iconische voorganger, Christopher Reeve, ook kort kunnen spotten. Op een gegeven moment gaat Cavill's Superman door een soort 'zwaartekrachtstraal'. Op dit moment lijkt hij behoorlijk veel op Reeve.

Regisseur Zack Snyder heeft altijd ontkend dat dit met opzet werd gedaan. Toch viel het veel Superman-fans op, die de onderstaande scène dan ook vaak opnieuw keken.



2: Toy Story 3
In zowat elke Pixar-film zitten elke keer weer behoorlijk veel 'Easter Eggs' verstopt (zoals dat ook al duidelijk werd in deze recente lijst). In Toy Story 3 is dat niet anders. De makers van de geliefde animatiefilms zijn grote fans van de legendarische The Shining, en dat is ook te zien.

In het eerste Toy Story-deel zien we dat het tapijt van bullebak Sid precies uitziet als dat van het Shining hotel, maar ook in Toy Story 3 zit een grappige referentie naar de horrorklassieker. De schurk, de paarse teddybeer Lotso, wordt in een vuilniswagen gegooid. Het nummerbord van het voertuig is RM237, een duidelijke knipoog naar de verboden kamer 'Room 237' van het Overlook Hotel.



3: Moana
Een andere bekende en geliefde animatiefilm met een van de meest gepauzeerde momenten is Moana. Een belangrijk personage in de film is de halfgod Maui (Dwayne Johnson), die dankzij zijn magische haak in elk dier kan veranderen.

Op een gegeven moment verandert hij snel in verschillende dieren, maar als je de film op het juiste moment stopzet, dan zie je hem als Sven, het rendier van de Frozen-films.



4: The Mummy
Tom Cruise maakt niet veel flops, maar de 2019 remake van The Mummy is een uitzondering op die regel. Toch zit ook hierin wel een leuke 'knipoog' naar het origineel.

Dr. Jekyll (Russel Crowe) verandert op een gegeven moment in de schurk Mr. Hyde en heeft op Nick (Cruise) gemunt. Tegelijkertijd vecht Jennifer (Annabelle Wallis) Hyde tegen iemand anders, maar wint het gevecht door haar tegenstander een klap te verkopen met een dik boek. Dit is niet zomaar een boek, maar the Book of the Dead/the Book of Amun Ra, dat een erg belangrijke rol speelde in het origineel in 1999.



5: Godzilla: King of Monsters
Net zoals zijn bovenbuur, werd ook deze blockbuster niet door iedereen even goed onthaald. Er zit wel een grappig moment in, maar daarvoor moet je wel wachten tot de aftiteling.

Wanneer de namen van alle acteurs voorbij komen, zien we ook de namen van de enorme beesten, die allemaal 'zichzelf spelen'.



Hou FilmTotaal in de gaten voor deel 2 van deze lijst! Recentelijk verscheen ook nog een lijst met de meest gepauzeerde filmfragmenten aller tijden. Heb je deze gemist? Geen zorgen: deel 1 staat hier en deel 2 hier!

NieuwsFilm

meest populair