'Everything, Everywhere, All at Once' valt wederom in de prijzen: dé Oscar-topper?

'Everything, Everywhere, All at Once' valt wederom in de prijzen: dé Oscar-topper?

Eerste prijzen van het jaar

Afgelopen dinsdag werden de Gotham Independent Film Awards uitgereikt. 23 films en 15 series werden daar bekroond met een prijs. In de prijsuitreiking doen films die meer dan 35 miljoen dollar hebben gekost niet mee, waardoor ook de 'kleinere' films kans maken op een prijs. De hoofdprijs ging in 2022 naar Everything, Everywhere, All at One, die vanaf nu de titel beste film mag dragen.

Het was overigens niet de enige prijs die de film pakte: Ke Huy Quan, die we inmiddels best mogen bestempelen als veteraan in het vak, won de prijs voor beste bijrol. In de beste film-categorieën gingen All That Breathes (beste documentaire) en Happening (beste internationale film) er met de prijzen vandoor.



TÁR en Till
De films met de letters T als eerste letter - toeval of niet - deden het tijdens de uitreikingen in New York City ook erg goed. Todd Field won voor TÁR de categorie beste screenplay, hoofdrolspeelster Danielle Deadwyler won de prijs voor beste hoofdrol in de film Till.

FilmTotaal houdt u de komende tijd uiteraard op de hoogte van alles wat er tijdens 'Award Season' gebeurd. Zo worden op maandag 12 december de nominaties voor de Golden Globe Awards, de eerste serieuze krachtmeting voor veel films, bekend gemaakt.

NieuwsFilm

meest populair