'Emancipation' scoort een van de laagste waarderingen voor een Will Smith-film

Ook de producent blunderde op de rode loper...

Arjen Rooseboom 3 december 2022 23:45 in Algemeen
De terugkeer van Will Smith naar het witte doek met het actievolle slavendrama Emancipation, sinds zijn beruchte Oscarklap aan Chris Rock, krijgt vooralsnog gemengde reacties.

Het project van Apple TV+ scoort op dit moment maar een magere 54% op de website Rotten Tomatoes en heeft daardoor de status 'rotten'. Op IMDb is het nog een tandje erger met een 3,4 gemiddeld, hoewel dit ook trollen (lees: fans van Rock) kunnen zijn.

Zoals een criticus uitlegt: "Emancipation werkt als een actiefilm, maar dan wel eentje die ongemakkelijk haaks staat op de onhandige omgang met de gebeurtenissen uit het echte leven die het aangrijpende verhaal inspireerden".

Foutje, bedankt
Tevens kan een actie van producent Joey McFarland op flink wat kritiek rekenen. Op de rode loper besloot hij iets van zijn historische collectie uit de kast te halen.

Dit betreft echter de foto van de slaaf Peter (die echt bestaan heeft en vertolkt wordt door Smith) met een door zweepslagen kapotte rug. McFarland haalt deze uit zijn zak, perfect bewaard in een plastic hoesje.

"Ik wilde dat een stukje van Peter hier vanavond zou zijn", verkondigt hij terwijl hij de foto als een trofee vasthoudt. Bekijk de beelden door hier te klikken. Online wordt met afschuw gereageerd.NieuwsFilm