3 ijzersterke films op Netflix om nu te kijken

3 ijzersterke films op Netflix om nu te kijken

Films om even bij stil te staan.

Er staan opvallend veel dramafilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms erg goed! Hieronder drie prachtige dramafilms die je op de streamingdienst vindt.

The Swimmers

Regie: Sally El Hosaini | Hoofdrollen: Matthias Schweighöfer, Ali Suliman, James Floyd | Kijk nu



De zussen Yusra en Sarah Mardini ontvluchtten hun geboorteland Syrië in 2015 toen hun huis werd verwoest tijdens de burgeroorlog. Ze reisden naar Libanon en vervolgens naar Turkije, waar ze regelden dat ze met een rubberboot Griekenland werden binnengesmokkeld. De vluchtelingen bevonden zich echter midden op de Egeïsche Zee toen de motor van de overvolle rubberboot uitviel en het tweetal, plus twee anderen die konden zwemmen, verantwoordelijk waren voor het redden van de levens van de opvarenden. Slechts een jaar na hun schrijnende ervaring nam Yusra deel aan twee zwemevenementen op de Olympische Spelen van Rio als lid van het Olympische team van vluchtelingen.

Spirited Away

Regie: Hayao Miyazaki | Hoofdrollen: John Ratzenberger, Lauren Holly, Michael Chiklis | Kijk nu



Via een mysterieuze tunnel komt Chihiro met haar ouders terecht in een wereld van goden en monsters, onder heerschappij van de gierige heks Yubaba. Chihiro's ouders worden omgetoverd in varkens. Om hen te redden, moet ze afstand doen van haar naam en werken voor Yubaba. Zal het haar lukken om naar huis terug te keren?

Thoroughbreds

Regie: Cory Finley | Hoofdrollen: Anya Taylor-Joy, Anton Yelchin, Olivia Cooke | Kijk nu



Lily en Amanda, beste vriendinnen als kleine kinderen, komen weer nader tot elkaar in een buitenwijk in Connecticut, nadat ze jaren uit elkaar groeiden. Lily is een gepolijste, nette tiener uit de bovenklasse geworden, die naar een dure kostschool gaat en een gewilde stage loopt. Amanda heeft haar scherpe humor en eigen, vreemde houding ontwikkeld, terwijl ze een sociale outcast werd. Hoewel ze in eerste instantie helemaal elkaars tegenpolen lijken, ontwikkelen ze al snel weer een band via Lily's minachting voor haar stiefvader Mark. Terwijl hun vriendschap weer aanwakkert brengen ze elkaars destructiefste neigingen in elkaar naar boven. Hun ambities leiden hun naar het inhuren van een locale misdadiger, Tim, en het in handen nemen van hun eigen lot om hun levens op het 'juiste' pad te brengen.

NieuwsFilm

meest populair