'Avatar 6' en '7' staan al op de radar van James Cameron

'Avatar 6' en '7' staan al op de radar van James Cameron

Maar dat zal hij dan wel overlaten aan 'zijn leerling'.

We hebben behoorlijk lang moeten wachten op het Avatar-vervolg The Way of Water, maar deze zal eind dit jaar eindelijk te zien zijn. James Cameron is nu dan ook druk bezig met het promoten van de blockbuster, maar hij heeft het ook vaker over de toekomst van de franchise. Nu is het weer raak.

De legendarische regisseur heeft namelijk grootste plannen. Zo wil hij vijf films maken, maar dit kan alleen zolang elk nieuw hoofdstuk goed genoeg scoort om een vervolg te mogen maken. Mocht het tweede deel teleurstellen, dan kan het zo zijn dat het nooit van een derde deel komt...

Meer
Die kans lijkt echter zeker klein. Cameron heeft de derde film al grotendeels ingeblikt en er is al zo'n 100 miljoen dollar aan uitgegeven. Deze komt er dus waarschijnlijk wel, maar als het aan de regisseur zelf ligt komen er zelfs nog meer films na Avatar 5.

Tijdens een recent interview zegt Cameron het volgende: "Deel 5 hoeft niet perse het einde te zijn. Sterker nog, ik heb al ideeën voor een zesde en zevende Avatar". De filmmaker, die vandaag de dag alweer 68 is, weet wel niet of hij deze delen nog kan maken en heeft dus misschien een opvolger nodig.

'Leerling'
Zo vervolgt hij: "Ik kan natuurlijk niet voor altijd 'Avatar'-films blijven maken, dat weet ik ook wel. Deze films vergen enorm veel energie... Dus ik zou iemand moeten trainen. Menig regisseur denkt misschien dat ze het wel aankunnen, maar het maakt niet uit hoe slim je bent, je weet niet hoe het is een 'Avatar' film te maken".

Menig filmmaker zal maar wat graag onder Cameron willen werken om vervolgens het stokje over te kunnen nemen. Of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren, dat zullen we over enkele jaren wel achter komen. Mocht je de laatste Way of Water-trailer gemist hebben, bekijk deze dan hieronder!



NieuwsFilm

meest populair