Grootste flop uit Steven Spielberg zijn carrière is een keihard feit

Men begint voorzichtig te twijfelen aan zijn status van publiekstrekker...

Arjen Rooseboom 5 december 2022 22:30 in Algemeen
Bekroond regisseur Steven Spielberg is een legende in Hollywood, dat valt simpelweg niet te ontkennen. Hij heeft ons meer dan 45 jaar lang al ontelbaar veel pareltjes in allerlei genres opgeleverd.

Of het nou ging om monsterachtige trucks, buitenaardse wezens, haaien, oorlogsfilms, dinosaurussen of avontuurlijke archeologen, de grootmeester stelde nooit teleur. Zelfs als hij (voor zijn doen) een wat mindere titel afleverde, scoorden ze alsnog dik aan de box-office.

De eerste domper kwam in 2016 toen The BFG financieel teleurstelde en vorig jaar wist ook West Side Story het budget niet terug te verdienen.

"The Flatermans"
Nu lijkt echter het absolute dieptepunt te zijn bereikt met Spielbergs nieuwste sprookje The Fabelmans, deels gebaseerd op zijn eigen jeugd. Na vier weken heeft de film pas een armoedige $5,5 miljoen dollar opgebracht tegenover een budget van ruim $40 miljoen dollar.

En wederom is het niet zo dat hij slecht is. In tegendeel zelfs, Spielberg weet volgens critici wéér te slagen en wordt overladen met lof voor de regie, het script, de acteerprestaties, het camerawerk en de muziek. Ook het schaarse publiek wat hem ziet, is overweldigend positief.

Maar toch heeft Universal besloten om The Fabelmans sneller op VOD uit te brengen dan gepland. Natuurlijk moeten heel veel landen hem nog uitbrengen, maar in eigen land spreekt men al van een mislukking en wordt openlijk getwijfeld aan Spielberg zijn status van publiekstrekker...NieuwsFilm