3 dingen die 'Avatar: The Way of Water' beter zal doen dan 'Avatar' uit 2009

Wordt het vervolg beter dan het origineel?

De eerste Avatar-film was een grote hit, dus de verwachtingen voor het vervolg zijn dan ook torenhoog. Nu, vele jaren later, komt Avatar: The Way of Water eindelijk dan later deze maand uit. Waarschijnlijk was het het wachten waard, want het lijkt erop dat de sequel bepaalde dingen beter gaat doen dan het origineel.

Regisseur James Cameron is een perfectionist, en gaat voor elk project bijzonder ver. Dat moet ook wel wat betreft de Avatar-franchise. Hij wil namelijk maar liefst zelf 5 films maken. Daarna zou iemand het stokje van hem kunnen overnemen voor toekomstige delen. Elk film moet natuurlijk wel een succes zijn, anders zou het zomaar kunnen dat het niet eens komt van een derde deel.

Toch lijkt het erop dat de tweede film gewoon weer een kaskraker wordt. Ook zal The Way of Water bepaalde dingen beter doen dat het origineel. Hieronder zetten we de drie belangrijkste verschillen even op een rijtje, maar eerst nog een keer de laatste trailer.



Betere personages
Een van de grootste kritieken waarmee Avatar te maken kreeg was dat de personages niet interessant genoeg waren. Volgens menig filmfanaat had er meer ingezeten wat betreft de verhaallijnen van de nodige personages, die behoorlijk cliché waren, maar Cameron en co. gingen voornamelijk voor de visuele effecten.

Avatar 2 zit echter anders in elkaar. Jake en Neytiri hebben nu een familie, die ze kostte wat het kost willen beschermen. Cameron liet al eerder weten dat deze twee personages anders in elkaar zitten dan voorheen, aangezien ze niet alleen maar meer voor hun eigen kinderen willen zorgen, maar ook voor de gehele Na'vi stam.

Gedetailleerde Na'vi cultuur
Cameron liet eveneens al enige tijd geleden weten dat The Way of Water bepaalde plaatsen zal laten zien in Pandora die een belangrijke rol spelen in de Na'vi cultuur. De titel geeft natuurlijk al veel prijs, net zoals de trailers, waarin we krijgen te zien dat een groot deel van de film zich afspeelt in en op het water. De Metkayina, de 'waterstam', spelen in het vervolg een grote rol. We krijgen dan ook meer over ze te weten.

Minder technologie, meer verhaal
Gezien de twee bovenstaande punten en het feit dat The Way of Water zich voornamelijk zal focussen op de verhalen van de personages en hun cultuur en levensstijl, zit er minder 'technologie' in de film. Natuurlijk heeft ook dit tweede deel honderden miljoen dollar gekost, maar er zit nu meer balans tussen de oogstrelende visuele effecten en een sterk verhaal.

NieuwsFilm

meest populair