Zo rijk is Arnold Schwarzenegger uit 'Terminator' en 'Twins'

Een multitalent en rasechte ondernemer

De nu 75-jarige Arnold Schwarzenegger is een multitalent en rasechte ondernemer. Zo is hij naast acteur ook bodybuilder, politicus, producer, ondernemer, regisseur en schrijver. Zijn nettowaarde wordt dan ook op het moment geschat op 450 miljoen Amerikaanse dollar.

Arnold Schwarzenegger is een van de meest beroemde acteurs wereldwijd. Hij is soms de hoogst betaalde geweest in de filmindustrie. Op zijn hoogtepunt in de showbusiness vroeg hij een 'salaris' van 20-30 miljoen per film.

Hoe het begon
Arnold is geboren in 1947 in een klein dorp in Oostenrijk, met een vader als hoofd van het politiekorps en zijn moeder als huisvrouw. Hij weigerde politieagent te worden en hoorde als tiener, dat bekende bodybuilders een acteercarrière waren begonnen. Dus startte hij met fitness en bodybuilding.

Arnold is het voorbeeld van wat er kan gebeuren, als je vol ambitie zit. Al in de jaren 60 werd hij als bodybuilder kampioen van Oostenrijk. In 1965 won hij Junior Mr. Europe, en in 1967 werd hij de jongste Mr. Universe op 20-jarige leeftijd. De titel Mr. Universe won hij nog 3 keer, terwijl hij door studeerde en werkte. Ook won hij de titel Mr. Olympia verschillende keren.

Hoe het verder ging
In de jaren 70 wilde hij acteren en vertrok hij met al zijn bij elkaar gespaarde geldprijzen naar de Verenigde Staten, zonder Engels te kunnen. In de daarop volgende 10 jaar leerde hij Engels, schreef hij een bestseller, won hij nog meer bodybuilding-titels en acteerde hij in diverse films. Voor zijn 2de film ontving hij al een Golden Globe.

Hij startte in Hercules in New York en volgde met een bodybuilding documentaire Pumping Iron. In 1982 volgde de film Conan the Barbarian, die hem bij een groter publiek bekend maakte. Daarna volgden The Terminator-films en vestigde hij zijn naam als actieheld.

Enkele salarissen
Voor de eerste The Terminator ontving hij 75.000 dollar, terwijl de omzet wereldwijd op 80 miljoen kwam te staan. Door het succes kon hij in stijgende lijn meer vragen. Voor de komedie Twins verdiende het meest. Hierbij liet hij het salaris en sprak in 1988 13,33% van de omzet af, de film maakte meer dan 215 miljoen wereldwijd bij de box office, dus zonder andere commissies in overweging te nemen.

Voor Commando ontving hij 2 miljoen en voor Predator 3,5 miljoen, terwijl Total Recall 11,5 miljoen waard was en zijn inkomen per film liet doorgroeien. True Lies bracht hem 15 miljoen, The 6th day 25 miljoen. Voor Terminator 3 onderhandelde hij een salaris van 29,5 miljoen plus 20% aan royalties, een geschatte 6 miljoen. Geschat wordt, dat Arnold 400 miljoen aan filmverdiensten heeft ontvangen. Daar gaat uiteraard nog belasting van af.

Politicus en ondernemer
Arnold Schwarzenegger trouwde politiek gunstig met een nicht van John F. Kennedy, journalist Maria Shriver. Mede door zijn bekendheid en zijn huwelijk kon hij 8 jaar lang gouverneur zijn van Californië tot 2011. Natuurlijk kwam daar ook kennis, kunde en durf bij kijken.

Al vanaf de jaren 70 investeerde Arnold Schwarzenegger een deel van zijn vermogen in verschillende stukken grond en panden. Hij startte die investeringen met zijn prijzengeld en was al miljonair op zijn 25ste, voordat hij een beroemde acteur was. Zijn onroerend goed portfolio heeft hierdoor een totaal van meer dan 100 miljoen.

Meer informatie staat in het artikel van Celebrity Networth hier. Een alleraardigst privé-filmpje van Arnold Schwarzenegger met zijn paardje en ezel ging viraal op social media gedurende de pandemie. Deze video uit 2020 staat hieronder en op YouTube bij CBS, en laat zijn vriendelijke uitstraling zien, die hem zo geliefd hebben gemaakt onder velen.



NieuwsFilm

meest populair