Problemen Bill Cosby stapelen zich op: nog eens 5 beschuldigingen van seksueel misbruik

Hij gebruikte zijn aanzien

Vera 7 december 2022 15:43 in Celebrity
De problemen rond Bill Cosby stapelen zich op. Nog eens 5 beschuldigingen van seksueel misbruik zijn ingediend tegen de acteur - en die aanklachten zijn niet mis.

Zo zeggen de 5 actrices dat Bill Cosby zich opwierp als hun mentor, maar in werkelijkheid een roofdier bleek. Hij gebruikte zijn aanzien om hen te misbruiken, terwijl zij het probeerden te maken in de filmindustrie. De hoofdpersoon uit de beroemde serie The Cosby Show zou hen in sommige gevallen verdoofd hebben met drankjes en zogenaamde hoofdpijnpillen.

Aanklachten
De gevallen dateren uit de jaren 80 en 90. De dames waren destijds jong en kwetsbaar. De aanklachten verschillen van ongewenste intimiteiten, tot poging tot verkrachting en verkrachting. Ook draait het om intimidatie, poging tot moord, het gebruiken van geweld en bedreiging.

Deze 5 aanklachten zijn niet onbekend. Maar daar er verschillende met succes zijn voorgekomen, proberen deze dames het opnieuw. Volgens Bill Cosby en zijn team is er niets van waar. Bill Cosby zegt onschuldig te zijn.

Schokkend
Al eerder is een documentaire gemaakt over zijn schokkende manier van doen. De trailer We need to talk about Cosby staat hieronder en op YouTube.De acteur wordt al jaren beschuldigd van tientallen verkrachtingen, waarbij drugs in het spel waren. Hij werd veroordeeld voor 10 jaar gevangenisstraf in 2018. Maar kwam al snel vrij, omdat bij de veroordeling een fout was gemaakt. Meer informatie over de aanklachten staan in het artikel van TMZ hier. Op YouTube en hieronder bij ABC News staat over de nieuwe rechtszaak een filmpje online.NieuwsFilm