De redder van de 'Transformers'-filmreeks is niemand minder dan de zwijgzame Bumblebee

De redder van de 'Transformers'-filmreeks is niemand minder dan de zwijgzame Bumblebee

'Rise of the Beasts' volgt in de voetstappen van 'Bumblebee'

Paramount Pictures besloot na Transformers: The Last Knight een andere aanpak te nemen met hun 'Transformers'-films. Dit resulteerde in Bumblebee, een kleinschalige spin-off die iets minder geld in het laatje bracht dan de films van Michael Bay, maar wel met gemak de best ontvangen 'Transformers'-film ooit werd door zowel fans als critici. Transformers: Rise of the Beasts borduurt verder op de basis die Bumblebee heeft gelegd.

Koerswijziging
Bumblebee representeert een koerswijziging voor de 'Transformers'-franchise en is zelfs een soort softe reboot. De reden hierachter ligt voornamelijk bij Transformers: The Last Knight.

De vijfde film zette in totaal zo'n half miljard dollar minder om dan voorganger Transformers: Age of Extinction en had misschien wel de slechtste recensies van alle films.

Het jaar daarna kwam Bumblebee uit. Kleiner budget, kleiner verhaal en een nieuwe regisseur. Een softe reboot van de franchise. De film was zoals verwacht geen miljardenhit, maar was financieel toch succesvol en het werd de best ontvangen film uit de franchise.

Rise of the Beasts keert weer terug naar de grootschaligheid van Bay's films, maar is in veel aspecten meer een vervolg op Bumblebee.

Zo zijn de re-designs van de Transformers uit Bumblebee ook aanwezig in Rise of the Beasts, speelt het zich weer af in een ander tijdperk (de 90's) en is er weer een nieuwe regisseur gekozen met een unieke invalshoek (Steven Caple Jr.).

Bekijk hieronder nog een keer de spectaculaire trailer voor de film die vanaf 8 juni te zien is in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair