Deze té duistere scène in 'Pinocchio' moest Guillermo del Toro inkorten

Deze té duistere scène in 'Pinocchio' moest Guillermo del Toro inkorten

Een groot verschil...

De nieuwste Netflix-film Pinocchio scoort goed en dat heeft alles te maken met de duistere kijk op het oude sprookje. De handtekening van Guillermo del Toro staat er overduidelijk onder en de horror-regisseur liet zich dan ook af en toe meeslepen tijdens het maken van deze animatie. Een té enge scène haalde de film zelfs niet...

Met Pinocchio brengt Del Toro een totaal andere versie van een tijdloos sprookje naar Netflix. De stop-motion musical wordt goed ontvangen en behaalt zelfs een indrukwekkende score van 98 procent op de Tomatometer.

Openingsscène
Voor wie de animatiefilm al heeft gezien, zal de openingsscène waarschijnlijk wel even blijven hangen. Pinocchio heeft dan al wel een duistere sfeer, maar de allereerste scène riep vooralsnog wat vraagtekens op.

Zo is te zien hoe het hoofdpersonage vermoord wordt door de Italiaanse fascist Benito Mussolini. Het maakt indruk, maar deze scène was eigenlijk nog veel duisterder.

Te duister
Del Toro en zijn regiepartner Mark Gustafson onthullen in een gesprek met Comicbook.com dat Carlo eigenlijk vermoord zou worden door een compleet vuurpeloton. Toch is het regieduo teruggekomen op dat idee: "We hadden het als een schietploeg op het strand. Dat leek een beetje donker, dus we kwamen tot bezinning."

Ook bedachten ze zich dat het tempo uit de film werd gehaald door het idee. "Wat het was, was het ritme", vertelt Gustafson. "We hadden het grootste deel van die scène al opgenomen, maar de film nam een ​​grote, grote pauze voor een scène die gewoon niet nodig was."



Guillermo del Toro's Pinocchio is nu te zien op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair