Zo rijk is Leonardo DiCaprio uit 'Titanic' en 'The Wolf of Wall Street'

Zo rijk is Leonardo DiCaprio uit 'Titanic' en 'The Wolf of Wall Street'

Zijn 'salaris' per film varieert tegenwoordig tussen de 10 miljoen en 30 miljoen

De 48-jarige Leonardo DiCaprio is een acteur, producer, filantroop en activist met een ongelooflijk groot kapitaal. Zijn nettowaarde voor 2022 wordt geschat op 300 miljoen Amerikaanse dollars. De totale omzet van zijn films worden geschat op 7 miljard.

Alleen al tussen 1995 en 2020 wist hij in 25 jaar tijd in de filmindustrie 300 miljoen dollars te verdienen. Dit kapitaal uit films bestond uit allerhande salarissen en commissies. Zo kreeg hij in 1997 voor de film Titanic 2,5 miljoen voor zijn acteerprestaties en nog eens 40 miljoen in commissies. Zijn 'salaris' per film varieert tegenwoordig tussen de 10 miljoen en 30 miljoen.

Hoe het begon
Leonardo DiCaprio is geboren in Amerika met artistieke ouders. Zijn familie is deels Italiaans en Duits, waardoor hij vaak in Duitsland te vinden was in zijn jeugd. Als kind groeide hij op in een wijk in Hollywood met vrienden als Tobey Maguire. Als kind doorliep hij al acteerlessen en kreeg rolletjes in verschillende reclamecampagnes en televisieseries, als Growing Pains. Hij brak in 1992 door met de film This Boy's Life. Sinds die film is hij niet meer gestopt en heeft steeds films in verschillende fases van productie klaarstaan.

De ster ving de aandacht met meer films in de jaren 90. Zijn eerste Oscar-nominatie volgde met zijn bijrol in What's Eating Gilbert Grape naast Johnny Depp. Met het Shakespeare-drama Romeo and Juliet maakte hij een wereldwijde hit met een omzet van 147 miljoen. Daarna volgde de ongelooflijk succesvolle Titanic van James Cameron en Catch Me If You Can van Steven Spielberg en de net zo interessante Inception van Christopher Nolan.

Een paar salarissen
Vele nominaties volgden zijn succesvolle carrière, terwijl hij een Oscar en een Golden Globe mocht ontvangen voor The Revenant en Golden Globes voor The Aviator en The Wolf of Wall Street.

Zijn eerste miljoen aan salaris voor een film was voor The Basketball Diaries in 1995. Na Titanic kon hij 20 miljoen per film vragen, met af en toe een concessie naar 10 miljoen voor Once Upon a Time in Hollywood. Van Inception is bekend dat hij een percentage op de omzet kon bedingen en dit hem bijelkaar 60 miljoen opleverde uit die ene film. Voor de Netflix-film Don't Look Up verdiende hij 30 miljoen in 2021.

Nog meer inkomen
Leonardo DiCaprio verdient ook miljoenen uit ondernemingen, investeringen, aandelen en onroerend goed. Daarnaast promoot hij verschillende merken. Ook geeft hij net zo gemakkelijk terug met zijn eigen Leonardo DiCaprio Fund of via andere goede doelen.

Meer over zijn vermogen staat in het artikel bij Celebrity Networth hier. Dat de ster zich hard maakt voor de natuur en het milieu, blijkt uit een Instagram-bericht van hem hieronder.



NieuwsFilm

meest populair