Ashton Kutcher van 'Butterfly Effect' werd invalide - Zijn nieuwe prestatie is bizar

Ashton Kutcher van 'Butterfly Effect' werd invalide - Zijn nieuwe prestatie is bizar

Verplicht revalideren door een zeldzame autoimmuunziekte

Ashton Kutcher lijkt voor het geluk geboren, maar niets is minder waar. De nu 44-jarige acteur heeft hard moeten werken voor wat hij heeft en steunt de meest moeilijke goede doelen.

De acteur uit de film The Butterfly Effect vertelt hoe dat ging: "Drie jaar geleden werd ik wakker en kon bijna niets zien. Toen kon ik weinig horen en kreeg ik last van mijn evenwicht en kon ik niet meer lopen."

Zeldzaam
Ashton Kutcher bleek een zeldzame autoimmuunziekte te hebben, genaamd vasculitis. Daardoor raken bloedvaten ontstoken en kan het bloed niet goed rondgepompt worden, waardoor organen kunnen uitvallen. Deze ziekte komt in verschillende vormen en in zijn geval was het levensbedreigend. Hij werd invalide met twijfels over een goed herstel.

De nu 44-jarige acteur vertelt in een interview voor de Paramount+ serie The Checkup with Dr. David Agus dat hij hard werkte aan zijn herstel. En besloot dat hij zou trainen voor een marathon. Vorige maand liep hij de beroemde marathon in New York uit en bleef hij onder de 4 uur. Een bizarre prestatie na een slecht vooruitzicht met een lange revalidatie.

Marathon
Ashton Kutcher richtte jaren geleden het fonds Thorn op, dat kinderen online beschermt tegen seksueel misbruik. Voor die organisatie haalde hij door de marathon te lopen meer dan 1 miljoen Amerikaanse dollar op.

Ashton legt uit: "Het is een mentaal iets, waarbij ik wakker werd in het ziekenhuis met niets kunnen naar drie jaar later een marathon lopen. Ik kan dat nu in het verleden laten en zeggen dat ik daar voorbij ben."

Het artikel bij Esquire staat hier. Een filmpje met zijn marathon-finish staat bij Today op YouTube en hieronder.



NieuwsFilm

meest populair