Nieuwe 'Escape from New York' wordt geen remake, maar wat dan wel?

Nieuwe 'Escape from New York' wordt geen remake, maar wat dan wel?

De makers van de film hebben grote plannen voor Snake Plissken.

Gedurende de laatste tien jaar zijn er heel wat namen verbonden geweest aan een remake van John Carpenters iconische actiethriller Escape from New York. Toch is het er nog steeds niet van gekomen.

Regisseurs als Robert Rodriguez en Leigh Whannell waren eerder verbonden aan de remake, die oorspronkelijk gemaakt zou worden door New Line Cinema, maar nu bij 20th Century Studios ligt.

Vorige maand leek er eindelijk weer schot in de zaak te zitten toen bekend werd gemaakt dat regisseurs-trio Radio Silence (Tyler Gillett, Matt Bettinelli-Olpin en Chad Villella), die we kennen van Scream (2022) en Ready or Not de film zullen maken.

[h2]Snake is back![/h2]
Tijdens een gesprek met Entertainment Weekly liet het trio weten dat hun versie GEEN directe remake van het origineel wordt. Het wordt eerder een 'continuatie' van de bestaande franchise, zoals ook bij Scream en Scream VI het geval was. Aldus Gillett:

"Het is geen remake. Dat is een van die films die je niet opnieuw kunt maken. Die is min of meer onaantastbaar voor ons en leeft in zijn eigen stratosfeer in termen van hoe belangrijk 'ie voor ons is en hoeveel we ervan houden. Dus het zal niet anders zijn dan 'Scream', denk ik; een knipoog naar en een voortzetting van wat we leuk vinden aan die personages en die wereld."

Villella gaf daarnaast een update over de huidige status van het project:

"Onze versie is nog volop in ontwikkeling. We gaan in het nieuwe jaar pas het script schrijven, maar leggen nu alvast de basis. We bevinden ons dus nog in een zeer prille fase."



NieuwsFilm

meest populair