Samuel L. Jackson moest Leonardo DiCaprio helpen om bikkelharde racist te spelen in 'Django Unchained'

Samuel L. Jackson moest Leonardo DiCaprio helpen om bikkelharde racist te spelen in 'Django Unchained'

Samuel L. Jackson schoot Leonardo DiCaprio te hulp toen hij een opname moest stoppen in 'Django Unchained' omdat hij moeite had om zo racistisch te acteren

Het ging Leonardo DiCaprio niet gemakkelijk af om een racistisch personage in Django Unchained te spelen. Gelukkig voor hem hielp zijn medespeler Samuel L. Jackson op karakteristieke wijze uit de brand.

DiCaprio had tijdens het filmen van Django Unchained de nodige moeite om racistisch taalgebruik te hanteren in de rol van de kwaadaardige slavenhouder Calvin J. Candie. Hij had in het bijzonder moeite om het n-woord te gebruiken.

Gewoon een normale werkdag
Samuel L. Jackson kreeg er lucht van en greep in volgens acteur Jamie Foxx, die de hoofdrol van Django speelde in de film uit 2012. "Ik weet nog dat Samuel L. Jackson riep: 'Kom hier, motherf*cker, het is gewoon een normale werkdag, deze motherf*ckers interesseren me niet, kijk naar wie ik ben, motherf*cker", vertelt Foxx in een interview.



Klare taal van Jackson, dus. Foxx had zelf ook advies voor DiCaprio. "Ik zei tegen Leo dat hij me niet als een vriend moest beschouwen, dat het geen mensen waren maar zijn eigendom."

De beide adviezen hielpen DiCaprio om zich goed in zijn rol als racistische slaveneigenaar in te leven. Hij werd gelauwerd om zijn vertolking van Candie in Django Unchained en werd genomineerd voor een Golden Globe voor beste bijrol.

Django Unchained is te streamen op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair