Komt er een 'Back to the Future'-reboot of kunnen we opgelucht ademhalen?

Niet iedereen is fan van het idee


Meerdere films uit de jaren 80 en 90 zijn de afgelopen jaren in een nieuw jasje gestoken. Denk hierbij aan films als Ghostbusters: Afterlife of de Jurassic Park-franchise. Hoe zit het eigenlijk met Back to the Future?

De Back To The Future-films behoren tot de meest geliefde films uit de jaren 80 van de vorige eeuw. De filmsaga volgt de avonturen van tiener Marty McFly (Michael J. Fox) en Dr. Emmett Brown (Christopher Lloyd) die door de tijd reizen.

Hoofdrolspeler Michael J. Fox opperde een tijd terug dat de franchise best in een nieuw jasje gestoken kon worden, het liefst met een vrouwelijke hoofdrolspeelster. Sindsdien gaan er steeds meer geruchten rond over een mogelijke reboot.

Twitter
Een van die geruchten was dat de franchise terug zou komen als een animatiereeks op Netflix. Die geruchten worden nu ontkracht door het officiële Back to The Future-twitteraccount.Bob Gale
Scenarioschrijver Bob Gale heeft er ook niet veel vertrouwen in. Hij stelt dat de kracht van de filmreeks niet in het concept van tijdreizen zat maar juist in de personages.

"De films werkten omdat het een familieverhaal is, tijdreizen is een belangrijk element maar het draait vooral om de familiepersonages"

Het lijkt er voor nu helaas op dat er in de nabije toekomst nog niets wordt ondernomen om de filmreeks weer tot leven te wekken. Back to the Future kan je hier bekijken op Netflix.NieuwsFilm

meest populair