Regisseur 'Glass Onion' ergert zich mateloos aan de titel van zijn Netflix-hit

Regisseur 'Glass Onion' ergert zich mateloos aan de titel van zijn Netflix-hit

Rian Johnson is het niet eens met de titel die de film heeft gekregen.

Netflix heeft met Glass Onion: A Knives Out Mystery weer een ware hit te pakken. Toch is regisseur Rian Johnson niet helemaal tevreden en had hij graag één ding anders willen doen.

In Glass Onion keert Daniel Craig terug om een nieuw moordmysterie op te lossen. Net als met Knives Out (2019) weet Johnson weer lekker te spelen met de verwachtingen die horen bij het whodunitgenre.

Minpuntje
Johnson had zelf alleen graag één ding anders willen doen aan zijn nieuwe film. De regisseur is namelijk niet blij met de titel - en met name de subtitel 'A Knives Out Mystery'.

"Ik heb me er zeer voor ingespannen dat de films gewoon opzichzelfstaande delen zouden worden", zo vertelt hij in een uitgebreid interview met The Atlantic.

"Eerlijk, het irriteert me dat we die subtitel hebben moeten gebruiken", vervolgt Johnson. "Ik wilde dat de film gewoon 'Glass Onion' zou heten".

Begrip
Toch heeft Johnson er wel begrip voor dat Netflix de subtitel per se wilde gebruiken. De streamingdienst wil kijkers immers laten weten dat de film een vervolg is op Knives Out.

"Ik begrijp het ook wel hoor. Het is ook fijn dat iedereen die de eerste film leuk vond nu direct doorheeft dat we een tweede deel hebben uitgebracht", zegt de filmmaker.

"Maar voor mij zit het leuke er juist in dat zo'n film iedere keer net een nieuw boek is dat je van de plank pakt".



Glass Onion: A Knives Out Mystery is nu op Netflix te streamen.

NieuwsFilm

meest populair