James Cameron gaf de beste pitch ooit voor een vervolg op 'Alien'

James Cameron gaf de beste pitch ooit voor een vervolg op 'Alien'

Zo makkelijk verkocht James Cameron het idee voor een Alien-vervolg aan de filmstudio

Tijdens de promotietour voor Avatar: The Way of Water onthult regisseur James Cameron aan Empire Magazine de bizar makkelijke manier waarop hij Fox Studios heeft overtuigd om een vervolg te maken op Ridley Scott's Alien.

In 1984 maakte The Terminator van Cameron in één klap een wereldster. Alle studio's wilden hem strikken om een nieuwe film te maken. Maar Cameron wist al welke film hij wilde maken: een vervolg op de sci-fi-horror Alien uit 1979 van regisseur Ridley Scott.

Cameron was groot fan van het orgineel
Cameron kreeg van grote producenten te horen dat hij beter geen vervolg op Alien zou maken. Als de film zou slagen zou alle lof naar de regisseur van het orgineel, Ridley Scott, gaan. En als de film zou floppen zou het de schuld zijn van Cameron en het einde van zijn carrière betekenen.

Maar Cameron was een grote fan van het origineel en had een idee voor het vervolg waar de studio geen nee tegen kon zeggen.

Leeg A4-tje
In een vergadering met producenten van 20th Century Fox presenteerde hij zijn script. Hij legde een leeg A4-tje voor de producenten neer en schreef daar het woord ALIEN op. Vervolgens schreef hij er een S achter en maakte van de S een dollar-teken. De studio-bazen waren meteen verkocht toen ze het woord ALIEN$ zagen en gaven Cameron toestemming om zijn film te maken.

Cameron had weer een dikke hit te pakken, Aliens verdiende $180 miljoen aan de bioscoopkassa tegen een budget van $18,5 miljoen. Het vervolg werd een filmklassieker en wordt vaak de beste sequel allertijden genoemd.

Je kan Aliens nu kijken op Disney+



NieuwsFilm

meest populair