Ridley Scott herschreef 'Napeleon' toen Joaquin Phoenix 'ja' zei

Ridley Scott herschreef 'Napeleon' toen Joaquin Phoenix 'ja' zei

Phoenix is een van de meest speciale acteurs waar Scott ooit mee heeft gewerkt.

De 85-jarige Ridley Scott blijft niet stilzitten. Vorig jaar bracht hij maar liefst twee films uit, namelijk The Last Duel en House of Gucci. Na deze projecten ging de legendarische regisseur direct aan de gang met Napoleon met Joaquin Phoenix in de hoofdrol. De regisseur onthult nu dat zo'n beetje het hele script is herschreven dankzij Phoenix.

Werkwijze van Phoenix
In een interview met Empire Magazine vertelde Scott in detail over de werkwijze van Phoenix en hoe het de hele film heeft veranderd.

"Joaquin is ongeveer zo ver van conventioneel als je kunt krijgen. Niet expres, maar uit intuïtie. Dat is wat hem drijft. Als iets hem stoort, laat hij het je weten", zegt Scott.

"Hij maakte [Napoleon] speciaal door voortdurend vragen te stellen. Met Joaquin kunnen we de godverdomde film herschrijven, omdat hij zich ongemakkelijk voelt. En dat gebeurde met Napoleon."

"We hebben de film uitgekozen om hem te helpen focussen op wie Bonaparte was. Dat moest ik respecteren, want wat er gezegd werd was ongelooflijk constructief. Het zorgde ervoor dat het allemaal groter en beter werd."

Joker 2
Phoenix is momenteel bezig met de opnames van Joker: Folie à Deux. Hieronder zie je daarvoor de eerste foto.



Napoleon komt komend jaar uit op AppleTV+. Joker: Folie à Deux is pas in 2024 te zien.

NieuwsFilm

meest populair