'Harry Potter'-actrice Miriam Margolyes vindt haar bekendheid maar vreemd

'Harry Potter'-actrice Miriam Margolyes vindt haar bekendheid maar vreemd

De fans van professor Sprout zullen daar ongetwijfeld anders over denken.

De oorspronkelijke films van Harry Potter waren een enorm succes. Niet alleen hoofdrolspelers als Daniel Radcliffe en Emma Watson profiteerde hiervan, maar ook andere acteurs in kleinere rollen. Miriam Margolyes is hier een goed voorbeeld van, hoewel zij dit zelf een beetje merkwaardig vindt.

Zij speelde tot tweemaal toe de rol van professor Pomona Sprout in deze filmreeks. Dit was bij velen een zeer geliefd personage. Dat is Margolyes ook opgevallen.

Raar
In een interview met My Weekly magazine geeft de Britse actrice aan: "Het is een vreemd gevoel om te weten dat wat ik ook doe, ik naar mijn graf zal gaan vooral bekend als het spelen van professor Pomona Sprout in twee van de Harry Potter-films."

"Op het gebied van acteerprestaties was dit personage niet zo belangrijk omdat ze ruimschoots binnen mijn capaciteiten als actrice lag. Ik ben hierdoor echter wel een stuk meer in de kijker als actrice gelopen."

Terugblikken
Hieronder is een leuk clipje van haar werk in Harry Potter te zien. De volledige tovenaars-reeks is nu nog beschikbaar op HBO Max.



NieuwsFilm

meest populair