Damien Chazelle filmde ook veel kortere versie van 'Babylon' met iPhone

Damien Chazelle filmde ook veel kortere versie van 'Babylon' met iPhone

De regisseur bereidde zijn megaproductie tot in de puntjes voor.

Babylon - de nieuwe film van La La Land-regisseur Damien Chazelle - is met een speelduur van drie uur en acht minuten een behoorlijke zit. Toch bestaat er ook een versie van de film die slechts twee uur duurt. Dat onthulde de filmmaker in een vraag-en-antwoordsessie met fans.

Babylon is een bombastische ode aan het vroegere Hollywood. Om deze megaproductie voor te bereiden, vond Chazelle het belangrijk om eerst een soort proefversie te maken van de film. Dat deed hij door in zijn achtertuin opnames te maken op zijn iPhone.

Veel korter
"Dat is een erg strakke, twee uur durende versie van de gehele film die ik heb gefilmd met een iPhone in onze achtertuin", onthulde Chazelle over deze proefversie.

Alle rollen werden daarbij gespeeld door slechts twee acteurs: Olivia Hamilton (tevens zijn vrouw) en Diego Calva. Beide zijn ook in de daadwerkelijke film te zien.

Een bijzondere aanpak, meent Calva. "We hebben de hele film gerepeteerd met z'n drietjes", vulde de acteur zijn regisseur aan. "Zoiets maak je niet vaak mee".



Babylon is vanaf 19 januari in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair