Deze films vindt Quentin Tarantino verspilling van je tijd

Deze films vindt Quentin Tarantino verspilling van je tijd

Van de beste B-films naar de minste blockbusters.

Recentelijk kwam er op FilmTotaal nog een artikel langs over Quentin Tarantino. De geliefde regisseur, o.a. bekend van Pulp Fiction, Inglourious Basterds en The Hateful Eight, deelde toen een lijstje van zijn favoriete B-films. Nu heeft hij het over de films waaraan je je tijd niet moet verdoen.

Tarantino staat bekend als een enorme filmkenner en heeft in zijn leven al duizenden films gezien. Normaal gesproken laat hij zich uit over projecten die meer dan de moeite waard zijn, maar hij heeft natuurlijk ook wel wat flops gezien. Nu waarschuwt hij ons onze tijd niet te verprutsen met de onderstaande films.

Groundhog Day
Ondanks het feit dat dit een geliefde film is, vindt Tarantino er maar weinig aan. De regisseur heeft al eerder laten weten geen grote fan te zijn van 'feel good' komedies en is ook niet echt weg te zijn van Bill Murray.

Zo zegt Tarantino: "Interessante personages zijn niet altijd leuk en vice versa". De regisseur vindt het bovendien geforceerd overkomen hoe Murrays personage op het einde een goede persoon wordt. Volgens hem ligt de focus bij de studio hier, zonder Murrays verhaal echt interessant te maken. Bekijk de trailer alsnog hieronder.



Natural Born Killers
Grappig genoeg heeft Tarantino zelf aan dit project meegewerkt. Hij schreef namelijk het script voordat Oliver Stone ermee aan de slag ging. Ondanks het feit dat Stone het belangrijkste deel van het verhaal intact hield, en Tarantino in de aftiteling wordt genoemd als een van de schrijvers, heeft Stone toch het nodige aangepast.

Tarantino heeft als gevolg hiervan al laten weten niks meer met de film te maken willen hebben. De nodige filmfanaten zeggen dan ook dat Stone probeerde een Tarantino-film te maken zonder te begrijpen wat een Tarantino-film precies is.



The Hunger Games
Hoewel de Hunger Games een enorm succesvolle franchise is, is Tarantino hier absoluut geen fan van. De reden hiervoor? Volgens de regisseur is het een kopie van Battle Royale uit 2000. Deze Japanse film is een van Tarantino's 'all time favorites', dus hij vindt het dan ook jammer dat deze film niet genoeg aandacht krijgt.

Zo zegt Tarantino: "'The Hunger Games' zijn gebaseerd op het boek van Suzanne Collins uit 2008. Zij heeft altijd gezegd dat zij zich niet heeft laten inspireren door 'Battle Royale'. Ondanks het feit dat het verhaal bijna identiek is heeft Collins altijd gezegd dat zij 'Battle Royale' nooit gezien heeft..."



The Matrix Reloaded and The Matrix Revolutions
De eerste Matrix film is misschien wel een van de beste films aller tijden, maar helaas kan niet hetzelfde gezegd worden van de sequels. Tarantino denkt er ook zo over. The Matrix was zijn favoriete film (na Battle Royale) maar de vervolgen hebben dit voor hem verpest.

Toen de tweede Matrix film uitkwam, genaamd Reloaded, kwam ook Tarantino's Kill Bill: Volume One uit. De regisseur was bang dat zijn film daardoor geen succes zou worden, maar toen hij de tweede Matrix film zelf zag, nam dit al zijn zorgen weg. Tarantino had al meteen door dat de vervolgen lang niet zouden kunnen tippen aan het origineel.



Het MCU
Veel grote regisseurs hebben al laten weten geen fan te zijn van alle superheldenfilms. Hier hoort Tarantino ook bij. Ondanks het feit dat hij als tiener een enorme fan was van superhelden, vindt hij het nu allemaal iets teveel geworden. Meer daarover lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair