Welke ernstige aandoening heeft de doodzieke Bruce Willis?

Bruce Willis lijdt aan afasie

De familie van Bruce Willis vertelt, dat zij niet weten hoe lang de ster nog heeft. Hij is steeds minder zichzelf, kan moeilijk praten en begrijpt ook niet meer alles om zich heen.

Maar welke ernstige aandoening heeft de doodzieke Bruce Willis eigenlijk? Wel, naar buiten wordt gebracht, dat Bruce Willis lijdt aan een niet-aangeboren taalstoornis. In het Engels noemt men zijn aandoening 'aphasia', in het Nederlands heet het 'afasie'.

Afasie
Mensen met afasie kunnen moeite hebben met lezen, schrijven en praten. Ook begrijpen kan moeilijk zijn, waardoor communiceren ingewikkeld kan worden. Afasie kan op elke leeftijd voorkomen, al hebben vaker oudere mensen last van een taalstoornis.

Afasie is hersenletsel, dat veroorzaakt kan zijn door een ongeval, hersentumor, beroerte of een achteruitgang in de hersenen. Afhankelijk van het letsel en onderliggende gezondheidsproblemen kan de situatie verergeren of verbeteren, zoals NPR in het artikel hier beschrijft. Ook is afasie vaak een symptoom van andere aandoeningen. Gelukkig kunnen verschillende therapieën de aandoening wat verhelpen.

Aandoening
De 67-jarige acteur worstelt al een tijdje met zijn aandoening en wilde zoveel mogelijk filmprojecten afronden. Maar hij ging zo hard achteruit, dat hij zijn teksten niet meer kon onthouden. De laatste films worden op verschillende manieren alsnog afgerond.

De vrouw van Bruce, Emma Heming Willis, deelt een aantal momenten van hun jaar 2022 hieronder op Instagram.



NieuwsFilm

meest populair